Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Στις ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ GRILL …..

της Όλγας Δρακάκη

 Μεγάλη Δευτέρα και  ημέρα ξημέρωσε λαμπρή, και  πανηγυρική. Τα κανάλια που είχαν βοηθήσει τους Δυνατούς να εξαθλιώσουν τον λαό, μάζευαν σήμερα σε φιλανθρωπικές διοργανώσεις, κοινώς δράσεις, είδη πρώτης βοήθειας για τους εξαθλιωμένους - λαμπάδες, κονσέρβες, παιγνίδια δεύτερο χέρι, ρουχαλάκια και φάρμακα.

Οι άνεργοι  έβγαζαν σέλφι με τους απαστράπτοντες δωρητές,  ενώ ταυτοχρόνως συνεργεία της τηλεόρασης γύριζαν ρεπορτάζ για τις ένδοξες αυτές στιγμές των καναλιών, ώστε να τις προβάλλουν στα δελτία τους. Πού και πού .Χαιρόταν όλη η πλάση.

Ενας trendy  ακόλουθος του main Stream της πλύσης εγκεφάλου και των διαταγών της κομαντατούρ βρήκε ευκαιρία να μας θυμίσει ότι οΤσίπρας και ο Βαρουφάκης βάζουν σε κίνδυνο την ομαλότητα της Χώρας …μη πειθαρχώντας στις εντολές τις κομαντατουρ ….επιμένοντας στις διαπραγματεύσεις  φωνάζοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν μπορούν να κόψουν άλλο τους μισθούς &συντάξεις ότι δεν θα οδηγήσουν άλλο τον Λαό στην εξαθλίωση …!!  Προσπαθούσε να μας πείσει ότι όλα θα είναι καλά εάν πειθαρχήσουμε …..γιατί αλλιώς θα να χάσουμε το άγιο φως …που φέτος δεν θα έρθει γιατί ο Τσιπρας το βρίσκει ακριβό ενώ οι δανειστές φτηνό ..επίσης μας ενημέρωσαν ότι την μεγάλη Τετάρτη να ετοιμαστούμε γιατί  θα χάσουμε τα  αυγά και τα πασχάλια μας δεν θα είμαστε πια Ευρωπαίοι θα μας διώξουν ...

Με τον σταυρό στην πλάτη  η νέα κυβέρνηση δίνει τη μάχη έξω, για να πετύχουν μια «έντιμη συμφωνία» με τους δανειστές. Δύσκολη και ψυχοφθόρα, καθώς οι «από κει» χρησιμοποιούν όλα τα μέσα –και τα Μέσα– για να δημιουργήσουν κλίμα ασφυξίας και επικείμενης χρεοκοπίας. Κι έχουν συμμάχους στο εσωτερικό, που ακόμα και σήμερα, με όσα έχουν μεσολαβήσει, επενδύουν στην παρένθεση του ΣΥΡΙΖΑ διά της καταστροφής της χώρας. Διότι, αν προσέξετε λιγάκι τα λόγια και τη στάση τους, θα δείτε ότι το μόνο που κάνουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, είναι να μεταφράζουν στα ελληνικά τούς εκβιασμούς των πιο μαύρων από τους δανειστές και τους εταίρους…


Δεν ξέρω πως ζούσαμε τόσα χρόνια χωρίς την «Bild» και τους "Financial Times" σού λέει ο άλλος!!  Τους έχουν ευαγγέλιο εκείνοι που έχουν και τα γένια και τα χτένια της παγκόσμιας τάξης. Οικονομικής και όχι μόνο. Κι όταν οι «Bild» "F.T." σερβίρουν άποψη για το είδος της κυβέρνησης που χρειαζόμαστε, ώστε να μαλακώσουν οι δανειστές, και για το καλό μας βεβαίως-βεβαίως, δεν την πετάς και στα σκουπίδια. Εξ ου και τους άναψαν λαμπάδα  για όλη αυτή την εβδομάδα οι φίλοι τους και οι φίλοι των φίλων τους στην Ελλάδα.

Τι προτείνουν λοιπόν, διά της υπογραφής δύο μάλιστα εγκύρων αναλυτών; Πρώτον, να διώξει ο Τσίπρας από την κυβέρνηση τον Καμμένο . Δεύτερον, να διώξει από την κυβέρνηση τον Λαφαζάνη. Τρίτον, να προσλάβει στην κυβέρνηση τον Σταύρο. Και τέταρτον, να προσλάβει στην κυβέρνηση τον Βενιζέλο. Έτσι θα απαλλαγεί από δεξιούς και αριστερούς ταραξίες και θα στρογγυλοκαθίσει στο κέντρο, και θα νίψη τας χείρας του ως πόντιος Πιλάτος προς μεγάλη ανακούφιση δανειστών, εταίρων.

Το Σενάριο βέβαια είναι της πλάκας, κι ας φιλοτεχνήθηκε σε μαγαζί υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών κι όχι σε βαλκανικές  μονταζιέρες. Μια ένσταση, μόνο.  Λίγη κομψότητα δεν βλάπτει. Λίγη elegance, τέλος πάντων.

Λυπηθείτε μας συν- εταίροι μας αυτή δεν ήταν μεγάλη Εβδομάδα ήταν η ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ GRILL….. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου