Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Η παράσταση «Στο σπίτι περιμένοντας τη βροχή» από τη θεατρική ομάδα ομάδα «Les Vagues» το Σάββατο 18 Απριλίου στις 21.00 στο κινηματοθέατρο REX στον Άγιο Νικόλαο


Μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων του έργου «Στο σπίτι περιμένοντας τη βροχή» στην Αθήνα, η ομάδα «Les Vagues» συνεχίζει τις παραστάσεις της σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το έργο του πλέον ανεβασμένου σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα Jean-Luc Lagarce, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ολοκληρωμένη μορφή σε σκηνοθεσία Esther André Gonzalez, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 18 Απριλίου στις 21.00 στο κινηματοθέατρο REX στον Άγιο Νικόλαο σε συνδιοργάνωση με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

Το έργο
Πέντε γυναίκες, κεκλεισμένων των θυρών, στο σπίτι τους, στις εμμονές τους, στις σκέψεις τους, περιμένουν. Περίμεναν για χρόνια την επιστροφή του άντρα του σπιτιού: του αδερφού και του γιού και τα δυο ταυτόχρονα. Τώρα που είναι και πάλι κοντά τους, ακίνητος και σιωπηλός, εκείνες βυθίζονται για μια ακόμα φορά στην αναμονή.
Συγκρούσεις μέσα στην ατέλειωτη νύχτα που φέρνουν στην επιφάνεια αναμνήσεις, θυμούς και στιγμές παραίτησης, ενοχές και εκλάμψεις ελπίδας. Οι πέντε γυναίκες ανοίγουν την ψυχή τους ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτουν η μία στην άλλη περισσότερο τη ζωή που υπέμειναν παρά τη ζωή που έζησαν.
Η παράσταση πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική (φλάουτο, τσέλο). Τον Δεκέμβριο του 2014, επιλέχθηκε από το in.gr ως μία από τις πέντε ασυνήθιστες παραστάσεις που αξίζει να δείτε και ήταν μία από τις επιλογές των κριτικών στο Αθηνόραμα.

Κινηματοθέατρο REX, Άγιος Νικόλαος
Σάββατο 18 Απριλίου, Ώρα 21:00
Διάρκεια παράστασης: 80’
Γενική Είσοδος: 10 €
(Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Χρυσούλα Ζαχαριάδη - xzahariadi@yahoo.gr / 6977481944)
Συντελεστές:

Μετάφραση: Δημήτρης Φίλιας
Σκηνοθεσία - Κίνηση: Εστέρ Αντρέ Γκονζάλες
Σκηνικά - Κοστούμια: Χρήστος Κωνσταντέλλος, Βοηθός σκηνοθέτη: Γρηγόρης Δροσίδης
Διδασκαλία φωνητικής: Κώστας Χατζηδημητρίου, Teaser - Trailer: Πέτρος Γκίκας
Φωτογραφίες παράστασης: Γιάννης Καραμπάτσος, Φωτογραφίες: Λευτέρης Ευφραίμης
Σχεδιασμός εντύπων: Χάρης Περιορέλλης
Ερμηνεύουν ζωντανά οι μουσικοί: Στέλλα Βαρβέρη (φλάουτο), Σίση Μπαρακάρη (τσέλο)
Παίζουν: Άννα Αναστασιάδου, Χρυσούλα Ζαχαριάδη, Ευαγγελία Καμπερίδου, 
Όλγα Κωνσταντοπούλου, Βιβή Σμέτη
Χορηγοί της παράστασης: Εκδόσεις Γρηγόρης, ANEK LINES, BLUE STAR FERRIES
Παράλληλες εκδηλώσεις: 
Την Πέμπτη 16 Απριλίου στις 7μμ στον πολυχώρο ΠΕΡΙΠΟΥ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με ελεύθερη είσοδο και τίτλο: «Γαλλικό θέατρο, από τον κλασικισμό εώς σήμερα», από τη θεατρολόγο και ηθοποιό Όλγα Κωνσταντοπούλου. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι: Χρυσούλα Ζαχαριάδη και μέλη της ΕΘΟΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου