Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 24ης Μαΐου Ημέρας Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ                                                                                                                  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ    

                                 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 24ης Μαΐου 
Ημέρας Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 99/1994, σε συνδυασμό με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 12047/07-04-2015 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, οι εκδηλώσεις μνήμης, της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Μαΐου 2015.
 
Στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο, κατά την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

ΚΥΡΙΑΚΗ 24  ΜΑΙΟΥ 2015

  • Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 24ης   Μαΐου.
  • Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της 24ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εκδήλωσης.
 10:00 π.μ.:
  •  Τέλεση μνημόσυνου, στον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Νεκταρίου. 
  •  Ομιλία για τα γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής από τον συν/χο τραπεζιτικό κ. Ιωάννη Μπρίμη, μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών και Ποντίων Μεραμβέλλου.
Αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας θα γίνει στο χώρο μπροστά  από το Μνημείο των Ηρώων:
  •    Επιμνημόσυνη δέηση.
  •    Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τις Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, και τους εκπροσώπους των Προσφυγικών Σωματείων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου