Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Α. Πετράς - Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας: Θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα της παθολογικής αν έρθουν δυο παθολόγοι από τον Άγιο Νικόλαο (audio)

 
Σε δηλώσεις του στον Ηχώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Δήμου κ. Αντώνης Πετράς είπε ότι έκαναν μια λογική και που δε κοστίζει πρόταση για τη στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής στον ΔΥΠΕάρχη κ. Ηγουμενίδη που βρέθηκε χθες Δευτέρα 11/5/2015 στην Ιεράπετρα και στον διοικητή των νοσοκομείων του νομού κ. Μακρονικολάκη.
       
Η πρόταση αυτή αφορά 2 παθολόγους που θα μπορούσαν να φύγουν από το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και να έρθουν στην Ιεράπετρα αφού κατά την άποψη της επιτροπής περισσεύουν. 
  
Με την πρόταση αυτή, εάν υλοποιηθεί, πετυχαίνουν και την αποσυμφόρηση της παθολογικής κλινικής του Αγίου Νικολάου μιας και ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών είναι από την Ιεράπετρα.

Σε ερώτηση πως αντιμετωπίστηκε η πρόταση τους αυτή απάντησε ότι ο κ. Ηγουμενίδης φάνηκε ότι το είδε θετικά χωρίς όμως να κάνει κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο και  για τον κ. Μακρονικολάκη δήλωσε ο κ. Πετράς ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν μαζί του.

Η Συνέντευξη:
 
 
 

Το υπόμνημα της επιτροπής υγείας του δήμου Ιεράπετρας στον διοικητή της 7ης ΥΠΕ

Υπόμνημα παρέδωσαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας στον Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κ. Ηγουμενίδη κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Ιεράπετρας.

Στο υπόμνημα, το οποίο ακολουθεί, η Επιτροπή καταθέτει τα αιτήματά της αναφορικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου και τις ανάγκες του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το Παθολογικό Τμήμα του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας λειτουργεί μόνο 4 μέρες το μήνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του πληθυσμού:

ΖΗΤΟΥΜΕ την πρόσληψη 3 μόνιμων παθολόγων ιατρών (με τροποποίηση του ισχύοντος Οργανισμού).

Μέχρι τότε, σαν άμεση και βραχυπρόθεσμη λύση και στα πλαίσια της ενιαίας διοίκησης των Νοσοκομείων Νομού Λασιθίου ζητούμε επειγόντως την μετακίνηση 2 παθολόγων ιατρών, εκ περιτροπής ανά 2 ή 3 μήνες, από άλλο συνδιοικούμενο Νοσοκομείο του Νομού, έτσι ώστε να λειτουργήσει το Παθολογικό Τμήμα του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας με τα εξής αποτελέσματα:

1. Την εύρυθμη και ουσιαστική λειτουργία του Παθολογικού Τμήματος και του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας
2. Την αποσυμφόρηση του Παθολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου
3. Θα περιοριστούν οι διανοσοκομειακές μετακινήσεις των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Έτσι το ΕΚΑΒ θα μπορεί να επιτελεί το ουσιαστικό έργο του.
4. Δε θα δημιουργηθούν οικονομικά κόστη εις βάρος των νοσοκομείων, αντιθέτως θα ωφεληθούν οι κάτοικοι της Ιεράπετρας που δε θα χρειάζεται να μετακινούνται προς τον Άγιο Νικόλαο

ΖΗΤΟΥΜΕ επίσης την πρόσληψη των 4 ακτινοτεχνικών και 4 παρασκευαστριών (βοηθών ιατρικών εργαστηρίων) που έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις πρόσληψης, καθώς και την αναπλήρωση όλων των κενών του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού, τεχνικού και λοιπού προσωπικού.
Επιπλέον ΖΗΤΟΥΜΕ, την άμεση τοποθέτηση του αναπληρωτή διοικητή του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας.
ΠΑΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ μας είναι το αυτοδιοίκητο του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας.»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου