Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη σχετικά με τη συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Εργασίας για τα ζητήματα υποδομών του ΙΚΑ στο νομό Λασιθίου

   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                      
14/05/2015
Θετική  ανταπόκριση του Υπουργού  για το Πολυιατρείο Αγίου Νικολάου


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, Κωστή Δερμιτζάκη και του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλη Πεπόνη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημήτρη Στρατούλη, στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα του Ι.Κ.Α. στο νομό. Ενημερώθηκε επίσης για τη μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης του Πολυιατρείου του ΙΚΑ στον Άγιο Νικόλαο. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά η προεργασία και η ωριμότητα του έργου και το μεγάλο κόστος που έχει ήδη δαπανηθεί καθώς και η σημασία που έχει για την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο νομό και για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του ΙΚΑ, που σήμερα στεγάζεται σε νοικιασμένο κτίριο.  Ο νομός Λασιθίου και ο νομός Λακωνίας είναι οι μόνοι νομοί της χώρας που δεν έχουν πολυιατρείο, γεγονός που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και υστερήσεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη των ασφαλισμένων.  

Ο Υπουργός εκδήλωσε το μεγάλο ενδιαφέρον του για την πορεία του έργου και έδωσε  άμεσα εντολή στη αρμόδια Υποδιοικήτρια του ΙΚΑ για περαιτέρω έλεγχο της υπόθεσης και άμεση απάντηση. Ο κ. Στρατούλης ζήτησε και ενημερώθηκε επίσης για τις προκηρύξεις των επικουρικών και μόνιμων ιατρών στο νομό. 

Ο Υπουργός είδε θετικά τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν από τον κ. Δερμιτζάκη και τον κ. Πεπόνη  και υποσχέθηκε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να δοθούν απαντήσεις.

Κωστής Δερμιτζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου