Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Μπράβο στο βουλευτή του Νομού μας Κωστή Δερμιζάκη για το ΟΧΙ του στο 3ο Μνημόνιο που τιμά τους αντιμνημονιακούς αγώνες όλου του νομού


Επιστολή του Κωστή Δερμιτζάκη για την απόφαση του να ψηφίσει ΟΧΙ.
16/7/2015
Λασιθιώτες και Λασιθιώτισσες,
Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ενημερώσω για τους λόγους που με οδήγησαν να ψηφίσω ΟΧΙ στη ψηφοφορία για τη νέα συμφωνία στη Βουλή στις 15/07/2015.
Ποτέ στη πορεία μου μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ δεν εντάχθηκα σε συνιστώσες ή τάσεις,.  Μιλώ εκφράζοντας δικές μου αποκλειστικά απόψεις και σκέψεις.  Υπερασπίστηκα  και υπερασπίζομαι και αυτή την κρίσιμη ώρα την ενότητα του κόμματος μας ως κόρη οφθαλμού.
Στήριξα πάντα τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα γιατί θεωρώ ότι είναι όχι μόνο ένας σύγχρονος σημαντικός ηγέτης της αριστεράς αλλά και γιατί αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. Ψήφισα ΝΑΙ στην εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί πάνω σε ένα κείμενο που εμπεριείχε συμβιβασμούς οδυνηρούς, όμως είχε και σωστούς προσανατολισμούς και ήταν πολιτικά διαχειρίσιμο.
Όμως η συμφωνία που, μέσα από τρομακτικές πιέσεις, εκβιασμούς και πραξικοπηματικές  πρακτικές, αναγκάστηκε να δεχτεί η κυβέρνηση απέχει παρά πολύ από την πρόταση που υποβάλαμε, είναι όχι μόνο ένα μνημόνιο βάρβαρο, είναι η απόλυτη υποταγή της χώρας και του λαού.  Πιστεύω πως δεν είχαμε το δικαίωμα να το αποδεχτούμε γιατί έρχεται σε απόλυτη αντίθεση όχι μόνο με την εντολή που λάβαμε από το λαό στις 25 Γενάρη και το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα αλλά γιατί εγκυμονεί κινδύνους για συνολική απαξίωση της αριστεράς και των αγώνων του λαού μας για δημοκρατία και ανεξαρτησία.
Δημιουργεί απογοήτευση και δίνει το δικαίωμα στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο το οποίο οδήγησε τη χώρα στην ανθρωπιστική κρίση και στα αδιέξοδα  να προσπαθήσει να εμφανίσει  τον ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο κάδρο και να  λειτουργήσει  ως πλυντήριο των ανομημάτων τους. Κυρίως όμως δε  δίνει προοπτική στη χώρα να ανακάμψει. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε ζωντανό το μήνυμα του δημοψηφίσματος, τη φλόγα, την αγωνιστικότητα του λαού, την ελπίδα για ανεξαρτησία και προοπτική.  Να ξεφύγουμε από την παγίδα που μας έστησαν για να απαξιώσουν την Αριστερά για να λένε ότι όλοι τα είμαστε τα ίδια, για να απολέσουμε το ηθικό πλεονέκτημα.  Να μην μας βάλουν απέναντι στο λαϊκό κίνημα και τα λαϊκά στρώματα που από εκεί αντλούμε τη δυναμική και την αποφασιστικότητα μας.
Ένα καθολικό ΟΧΙ θεωρώ ότι βοηθά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό οποίος πράγματι έχει δώσει ένα τιτάνιο αγώνα ώστε να επιστρέψει πίσω τον εκβιασμό.  Να διαφυλάξουμε το κύρος του.  Να ανυψωθεί ακόμα περισσότερο στη συνείδηση του λαού μας.
Ψήφισα  ΟΧΙ για την ιστορία των Ελλήνων, για τις παρούσες και μελλούμενες γενιές. Το ΟΧΙ αυτό δεν είναι ΟΧΙ στην Ευρώπη της αλληλεγγύης της κοινωνικής συνοχής, της δημοκρατίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων, είναι ΟΧΙ στην Ευρώπη της βαρβαρότητας, της λιτότητας, των εκβιασμών.
  
Η ψήφος μου δεν αποτελεί αποδοκιμασία στο πρωθυπουργό και την κυβέρνηση γιατί γνωρίζω πόσο πολύ αγωνίστηκε.
Οι λαοί που αντιστέκονται στο τέλος δικαιώνονται και ο σπόρος της ελπίδας και της αλλαγής που ρίξαμε στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο όπως άλλωστε επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας θα ανθίσει αν εξακολουθούμε να αντιστεκόμαστε, αν τον ποτίσουμε. Διαφορετικά θα νεκρωθεί μέσα στο ξερό χώμα.

Κωστής Δερμιτζάκης

 Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

3 σχόλια:

 1. Ok δεν ψηφισε το memorandum... εχει θάρρος... αλλά τώρα θα φτιάξει το πολυπαθο νοσοκομείο Ιεράπετρας ή θα το παρουν οι Γερμανοί να το κάνουν hostel ή κέντρο φιλοξενείας τριτοκοσμικών?
  ας μας εξηγήσει σε τι ωφελεί η περήφανη στάση του το αντι-μνημονιακό Λασίθι... έστω και στα Greeklish!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «Φθάσαμε κοντά στην πτώση της κυβέρνησης»

  Ο Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στην χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή είπε ότι ο αριθμός των 120 θετικών ψήφων είναι το ελάχιστο πολιτικό και ηθικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

  Υπό αυτήν την έννοια, όπως επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, κατά τη νύχτα της Τετάρτης η κυβέρνηση βρέθηκε κοντά στην πτώση, καθώς οι θετικές ψήφοι που δόθηκαν από το κυβερνητικό «μπλοκ» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν 123, δηλαδή μόλις 3 πάνω από το εν λόγω όριο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν παραιτήθηκε όμως ο γενναίος. Να παραδώσει και την έδρα του. Ή μήπως δεν υπέγραψε την υπεύθυνη δήλωση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή