Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του».


Συμπολίτες και συμπολίτισσες.
Στις 25 του Γενάρη  ο ελληνικός λαός έκανε το πρώτο του βήμα στην προσπάθεια του να ξεφύγει από το φαύλο κύκλο των μνημονίων που του τσάκιζαν και του τσακίζουν την ζωή.

Όπως ήταν αναμενόμενο , οι επικυρίαρχοι  στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον πλανήτη γενικά δεν θα έμεναν  με σταυρωμένα χέρια.

Από την εποχή του Κρόνου και του Ηρώδη το ξέρουν το κόλπο. Σκοτώνεις τα μωρά πριν μεγαλώσουν και αμφισβητήσουν την κυριαρχία σου, πόσο μάλλον όταν κυοφορούνται  και άλλα παρόμοια   στην Ευρώπη, το Κουρδιστάν, την Ουκρανία , τη Λατινική Αμερική.

Όμως την πάτησαν γιατί το συγκεκριμένο νεογέννητο δεν είναι για τα δόντια τους.

Έρχεται από πολύ μακριά  . Οι πιο κοντινοί του πρόγονοι πολέμησαν ενωμένοι τους  Ναζί και τους μελανοχιτώνες , καθώς και τους ντόπιους δοσίλογους και μαυραγορίτες  για να μη ξεχνιόμαστε, πρώτοι αυτοί σ’ όλη την Ευρώπη. Άντεξαν τουφεκισμούς δικών τους ανθρώπων, εξορίες, φυλακές , αποκλεισμούς και τρομοκρατία. Έμαθαν  επίσης από τα λάθη τους.

«Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του». Όπως έγραψε ο Γ. Ρίτσος.

Αγαπητέ συμπολίτη, αγαπητή συμπολίτισσα.
Στις 5 του Ιούνη διακυβεύεται κάτι πολύ σημαντικότερο από τα ΑΤΜ που θέλουν να παρουσιάσουν τα παπαγαλάκια. Αμφισβητείται ευθέως το δικαίωμα ενός λαού να αποφασίζει για το μέλλον του και των παιδιών του.

Καταργείται  η Δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε.

Πιθανόν στις τελευταίες εκλογές να μη ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ αλλά όμως όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις αλλά κυρίως οι κουβέντες που κάνεις μαζί μας, αναγνωρίζεις ότι αυτοί εδώ για πρώτη φορά στάθηκαν σαν ίσοι. Παρ’ όλα τα λάθη τακτικής και την απειρία απέναντι σε ξεσκολισμένους εκβιαστές και απατεώνες.

Τα καθαρά βλέμματα αυτών που ανέλαβαν το φορτίο να διαπραγματευτούν εκ μέρους σου, αποτελούσαν εγγύηση  ότι δεν θα σε πουλούσαν για μια ακόμη φορά. Όμως τα καθαρά βλέμματα και οι ικανότητες  δεν είναι αρκετά. Αυτό που δημιουργεί φόβο και πανικό «στους από πάνω» είναι η δύναμη του λαϊκού παράγοντα.

 Η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας από την πρώτη στιγμή έκανε σαφές ότι θα στηριχτεί ακριβώς  σ’ αυτόν τον παράγοντα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αυτό ακριβώς κάνει  τώρα με την θέσπιση  του Δημοψηφίσματος για  να αποφασίσει ο λαός για την τύχη του. Επειδή γνωρίζουν από τώρα την απάντηση, έχουν επιλέξει , με απλόχερη  βοήθεια από μέσα , για μια ακόμη φορά το δρόμο της τρομοκράτησης.

Να τους αποδείξουμε ότι δε μασάμε.

Να επαληθεύσουμε τους δικούς τους φόβους ξεπερνώντας τους δικούς μας.

Την Κυριακή να είμαστε όλοι παρόντες , για να εισπράξουν επιτέλους ένα ηχηρό ΟΧΙ σ΄ όλα όσα θέλουν να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό αλλά και στους άλλοις λαούς της Ευρώπης. Να μάθουν ότι καμιά φορά τα πειραματόζωα δαγκώνουν άσχημα.

Ένα βροντερό ΟΧΙ να ακουστεί από τις ακτές της Ιβηρικής μέχρι την Κύπρο που είναι μαθημένη σε τέτοιες απαντήσεις.

Αγαπητέ συμπολίτη, αγαπητή συμπολίτισσα
Πλαισίωσε τις Επιτροπές του ΟΧΙ. Αν δεν το κάνεις για σένα κάντο για τις γενιές που έρχονται , κάντο για τις γενιές που μάτωσαν.

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου