Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Στάση πολιτικής συνέπειας και θάρρους από τον Κωστή Δερμιτζάκη στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή


Στη χθεσινή ψηφοφορία για τη δεύτερη ψήφιση των προαπαιτούμενων των δανειστών στη Βουλή, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης δεν ψήφισε το πολυνομοσχέδιο των 900 σελίδων με τα μέτρα ΣΟΚ υπέρ των τραπεζών, δηλώνοντας ΠΑΡΩΝ, σε συνέχεια του ΟΧΙ της προηγούμενης εβδομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις προς το Λασιθιώτη βουλευτή στην κατεύθυνση να αλλάξει τη στάση του και να ψηφίσει το τροικανό πολυνομοσχέδιο.

Υπήρξε και η γνωστή -εκβιαστική κατά τη γνώμη μας- τακτική των "κύκλων" του Μεγάρου Μαξίμου που απειλούσαν με πτώση της κυβέρνησης αν για δεύτερη φορά δεν υπερψηφιστεί το τροικανό  πολυνομοσχέδιο από μεγάλο αριθμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, απειλή που εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε τεχνητή.

Επίσης, ο βασικός διεκδικητής στις προηγούμενες εκλογές της βουλευτικής έδρας στο νομό Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης συνυπέγραψε το κείμενο μελών του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο κάνουν εμμέσως πλην σαφώς αποδεκτό το τρίτο μνημόνιο ως επιλογή "αποτροπής των χειρότερων" (δείτε ΕΔΩ).

Παρόλαυτα ο βουλευτής του νομού μας έπραξε σύμφωνα με τη συνείδηση του και τη βούληση των περισσότερων ψηφοφόρων του και δεν ψήφισε το νομοσχέδιο που επέβαλε οι τρόικα στην κυβέρνηση.  

Πρόκειται για μια στάση πολιτικής συνέπειας και θάρρους από το Λασιθιώτη βουλευτή που ελπίζουμε να έχει ανάλογη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου