Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

Μια σημαντική ανακοίνωση από τους συλλόγους εργαζομένων στους Δήμους του νομού Λασιθίου

«..Η αυτοδιοίκηση το έχω πει πολλές φορές δεν έχει κόμματα και δεν βάφεται με χρώματα. Οφείλει να είναι υπερκομματική και πολύχρωμη, αφού μόνο έτσι μπορεί να παράγει ουσιαστικό έργο ενδυναμώνοντας την τοπικές μας κοινωνίες».
«…Είναι αντιδεοντολογικό να εκμεταλλευόμαστε τη θέση του Δήμαρχου, για να μεταφέρουμε τις προσωπικές μας θέσεις και απόψεις ή τις κομματικές μας πεποιθήσεις επηρεάζοντας τη γνώμη του κόσμου…».
«…Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η αυτοδιοίκηση είναι αυτή που οφείλει να κρατήσει ενωμένο το λαό, να διαφυλάξει τη συνοχή και την ενότητά του και αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που στέλνω και στους πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας με την παράκληση να κρατήσουν το επίπεδό τους μακριά από έριδες, διχασμούς και διαξιφισμούς»
Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλατζάκης


Θέλουμε να χαιρετίσουμε το Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλατζάκη για τη στάση του στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης καταθέτοντας ουδέτερη άποψη όσον αφορά την επιλογή της ψήφου στο επερχόμενο δημοψήφισμα στις 5 Ιούλη. Ταυτόχρονα, θέλουμε να καταγγείλουμε τη στάση της ΠΕΔ Κρήτης και των υπόλοιπων Δημάρχων του νομού Αγίου Νικολάου, Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου, αφενός για την υποκριτική ανακοίνωση όσον αφορά τα καύσιμα του Δήμου Αγίου Νικολάου, τη στάση του Δημάρχου και τις δηλώσεις του υπέρ του ναι, την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Σητείας που καταγγέλλει το δημοψήφισμα και μετατρέπει το ερώτημα σε «ναι στην Ευρώπη» και τη στάση των αιρετών του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου δηλώνοντας στα Μ.Μ.Ε. ότι καμιά τράπεζα δεν έχει ανοίξει όλη την εβδομάδα. Φαίνεται, πως οι αιρετοί με σπασμωδικές κινήσεις έριξαν τις μάσκες ξεχνώντας το θεσμικό τους ρόλο και μπήκαν στη μάχη μαζί με τη διαπλοκή, ως σύμμαχοι αυτών που κατέστρεψαν ότι υπήρχε όρθιο σε αυτό το κράτος. Σύμμαχοι αυτών που κατακρεούργησαν κοινωνικές και ασφαλιστικές παροχές, που διέλυσαν Παιδεία, Υγεία και Δημόσια Διοίκηση. Σύμμαχοι των «σωτήρων» και αυτών που θέλουν να μας κόψουν μισθούς συντάξεις, να απελευθερώσουν τις απολύσεις και να εξανεμίσουν κάθε ελπίδα, καταδικάζοντάς μας ολοκληρωτικά στη φτώχεια τη μιζέρια και τα συσσίτια.
 
Για αυτό και όλοι εμείς εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι καθώς και οι άλλες παραγωγικές δυνάμεις αυτού του τόπου πρέπει να είμαστε ενωμένοι και απέναντι σε αυτή τη λυκοσυμμαχία, να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς και τις απειλές της και να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ όπως οφείλουμε στους εαυτούς μας και τις γενιές που έρχονται.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ , ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου