Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής ήταν σαφές: είπαμε ΟΧΙ στα νέα μέτρα λιτότητας που πρότειναν οι "θεσμοί"


του Γιώργου Μανουσάκη

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής ήταν σαφές. Σχεδόν τα 2/3 των Ελλήνων είπαμε ΟΧΙ στα νέα μέτρα λιτότητας που πρότειναν οι "θεσμοί".

Δεν είπαμε ούτε ΝΑΙ ούτε ΟΧΙ στο ΕΥΡΩ και στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Τέτοιο ερώτημα δεν τέθηκε για να απαντήσουμε.

Το ερώτημα περί παραμονής στην Ευρωζώνη το έθεσαν και το θέτουν εδώ και μήνες οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, που παρουσιάζουν στις μετρήσεις τους ότι τα 3/4 των Ελλήνων θέλουν παραμονή στην Ευρωζώνη. Όμως η αξιοπιστία των εταιριών δημοσκοπήσεων και των μετρήσεων τους είναι πλέον μηδενική, μετά την αδυναμία τους να προβλέψουν με ακρίβεια το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όχι μόνο τς προηγούμενες ημέρες, αλλά και την τελευταία ημέρα.

Δεν έχει λοιπόν δικαίωμα κανείς να ισχυρίζεται ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν υπέρ της παραμονής της χώρας στη ζώνη του Ευρώ/

Το αποτέλεσμα ήταν ενάντια στα μέτρα λιτότητας που προτάθηκαν και περιμένουμε από την Ελληνική κυβέρνηση και από τα ελληνικά κόμματα να σεβαστούν τη βούληση του λαού.

Η άποψη "ευρώ πάση θυσία" δεν εκφράζει  ένα μεγάλο τμήμα του λαού (ίσως το μεγαλύτερο) και η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να λάβει αποφάσεις με βάση αυτή την άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου