Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

Π. Λαφαζάνης: «Θέλουμε αξιοπρεπή συμφωνία, όχι τρίτο μνημόνιο» (video)


«Tο  ΟΧΙ του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό ΝΑΙ,  σε καινούργια μνημονιακά κρεματόρια», τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο. 

Τόνισε μεταξύ άλλων: 

«Η Ελλάδα επιδιώκει να επιτύχει άμεσα συμφωνία με τους θεσμούς, θέλουμε όμως μια συμφωνία που να σέβεται την αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού και να ανοίγει παράθυρα για διέξοδο από τη σημερινή κρίση. Δεν θέλουμε στα δυο αποτυχημένα μνημόνια να προσθέσουμε ένα τρίτο μνημόνιο σκληρής λιτότητας, βασάνων και στερήσεων του ελληνικού λαού χωρίς μάλιστα να δίνεται καμία προοπτική στον τόπο».

Πρόσθεσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ:

«Ξέρουμε ότι εδώ που φτάσαμε, όλες οι επιλογές είναι δύσκολες και δύσβατες. Η χειρότερη όμως, η πιο εξοντωτική, ταπεινωτική και ανυπόφορη είναι μια συμφωνία παράδοσης, λεηλασίας και υποταγής της χώρας και του λαού. Αυτήν την επιλογή δεν θα την κάνουμε ποτέ, όχι μόνο γιατί θα φέρει ακόμα μεγαλύτερο πόνο στους Έλληνες πολίτες, αλλά και γιατί είναι μια επιλογή χωρίς αύριο και προοπτική».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, η χώρα δεν βρίσκεται σε ομηρεία, αλλά διαθέτει  πολλές επιλογές. Ο υπουργός χαρακτήρισε ως βαρύτατη εγκληματική πράξη την καθήλωση του ΕLA, η οποία επέφερε το  αναγκαστικό κλείσιμο των τραπεζών.

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ σημείωσε ότι κανένας λαός, σε ειρηνική περίοδο, δεν υπέστη τόσα μαρτύρια, δεν δέχτηκε τόσους εκβιασμούς και τελεσίγραφα, όσα ο ελληνικός λαός, κατά την τελευταία πενταετία.

«Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει και αυτή τη μεγάλη άνιση μάχη όπως τόσες άλλες που έδωσε με ηρωισμό στο παρελθόν και τις κέρδισε», τόνισε.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα του Ρ/Σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου