Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Η ΕΥΡΩΠΛΑΝ απαντά στην ανακοίνωση του Σύγχρονου Δήμου για τις κατασκευές του Λιμενικού Ταμείου στο Λιμάνι Αγ. Νικολάου και τη διαφήμιση της εταιρίας

Με τεράστια έκπληξη διαβάσαμε την τελευταία ανακοίνωση του «Σύχρονου Δήμου» σχετικά με κατασκευές στον χώρο του λιμανιού της πόλης του Αγίου Νικολάου. 

Εμείς – ως εταιρεία – σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε στην μικροπολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στις πολιτικές παρατάξεις του Δήμου Αγίου Νικολάου. Επιθυμούμε όμως να ξεκαθαρίσουμε την θέση της εταιρείας μας εις ότι αφορά την διαφήμιση που τοποθετήθηκε στο λιμάνι Αγίου Νικολάου , σε ανταπόδοση πολλαπλών δωρεών που έχουμε κάνει στο Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου ,όποτε και αν μας ζητήθηκε , ανεξαρτήτου Προεδρίας αυτού. Τονίζουμε δε ότι η ανταπόδοση έγινε στα πλαίσια αναγνώρισης κοινωνικής προσφοράς , χωρίς ποτέ αυτό να ζητηθεί από εμάς. Αλλωστε την τακτική της κοινωνικής προσφοράς ακολουθούμε – όπως όλοι γνωρίζουν – και στον Δήμο Αγίου Νικολάου , όπου από εποχής Δημαρχίας κ. Λουκαράκη , καθώς και επι Δημαρχίας κ. Κουνενάκη και ακόμα επι Δημαρχίας κ. Ζερβού ουδέποτε αρνηθήκαμε την βοήθεια μας , χωρίς ποτέ να περιμένουμε το παραμικρό αντάλλαγμα για τις ενέργειες μας αυτές , σε όποιο επίπεδο και αν ήταν η συμμετοχή μας. Στο σημείο αυτό προκαλούμε οποιονδήποτε έχει διαπιστώσει κάτι διαφορετικό να βγει και να τοποθετηθεί ανοικτά.

Όμως η ανακοίνωση αυτή ξεπερνά τα όρια της λογικής γιατί:

1. Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του Σύγχρονου Δήμου είναι ο κ. Κουνενάκης Δημήτρης , ο οποίος παράλληλα τυγχάνει να εξυπηρετεί λογιστικά την εταιρεία μας επι χρόνια και γνωρίζει πολύ καλά αν η εταιρεία μας λειτουργεί ακολουθώντας όλους τους κανόνες της νομιμότητας και αν εκδίδει πάντα τα νόμιμα παραστατικά για οτιδήποτε και αν κάνει. Άλλωστε ο ίδιος την κατευθύνει λογιστικά.

2. Η ηθική δεοντολογία λέει ότι γνωρίζοντας τους εμπλεκόμενους στο θέμα αυτό , θα μπορούσε να είχε τηλεφωνήσει σε έναν εκ των τριών μετόχων της εταιρείας μας και να πληροφορηθεί άμεσα την αλήθεια ,
αλήθεια την οποία συνοπτικά παραθέτουμε παρακάτω:
Εμείς λοιπόν , στο παραλιακό μέτωπο δεν πραγματοποιήσαμε καμία απολύτως κατασκευή. Μας ζητήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο να βοηθήσουμε στην αγορά κάποιων χρωμάτων αναγκαίων για το συμμάζεμα της παραλιακής ζώνης και απαντήσαμε θετικά , όπως κάνουμε σε τόσα και τόσα αιτήματα που αφορούν χορηγίες διαφόρων ειδών. 
Εκτιμούσαμε αρχικά ότι το ποσόν αυτό δεν θα υπερέβαινε τα 300 ευρώ , όμως τελικά χρειάστηκε ποσό πολλαπλάσιο του ποσού αυτού , ποσό το οποίο τελικά καταβάλλαμε , έχοντας στην διάθεση μας και το αντίστοιχο παραστατικό. 
Στην συνέχεια δεχθήκαμε τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου , ο οποίος μας ενημέρωσε ότι αναγνωρίζει το γεγονός του ότι η τελική δαπάνη ήταν κατά πολύ υψηλότερη από την αρχικά υπολογισθείσα και σε αντάλλαγμα του κόστους αυτού μας προσέφερε να τοποθετήσουμε διαφημιστική πινακίδα σε σημείο του παραλιακού μετώπου. Εμείς από την πλευρά μας δεν γνωρίζαμε καν το σημείο αυτό και απόδειξη του γεγονότος αυτού ήταν ότι τοποθετήσαμε αρχικά σε λάθος σημείο την διαφήμιση και επανορθώσαμε στην συνέχεια. Αν δε αντί της προσφοράς , μας ζήταγαν να πληρώσουμε για την διαφήμιση αυτή , το ποσό θα ήταν υποπολλαπλάσιο της δαπάνης για τα χρώματα.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο. Δυστυχώς σε αυτήν την πόλη έχουμε συνηθίσει να δημιουργούμε εντυπώσεις και μόνο εντυπώσεις.

Για την ΕΥΡΩΠΛΑΝ Ο.Ε.
ΓΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΜΑΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΧΩΡΑΦΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου