Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Κωστής Δερμιτζάκης: Γιατί ψήφισα «παρών»


Γιατί ψήφισα «παρών»

Στο νομοσχέδιο, το οποίο ήρθε στη Βουλή προς ψήφιση  στις 22/07/2015 και αφορά κατά το ένα μέρος του την εξυγίανση των τραπεζών και στο άλλο μέρος τον κώδικα πολιτικής δικονομίας, επέλεξα να ψηφίσω «παρών».  Θεωρώ θετικό ότι δεν συμπεριλήφθησαν ως προαπαιτούμενα μέτρα η φορολόγηση των αγροτών και το συνταξιοδοτικό. 

Με την ψήφο μου αυτή δεν υιοθετώ τα μέτρα που εμπεριέχονται στο νομοσχέδιο. Όμως  πρώτα απ’ όλα θέλω να στείλω ένα μήνυμα  ενότητας μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.  Την αξία της διασφάλισης της ενότητας την αντιλαμβάνομαι προσωπικά ακόμα περισσότερο, γιατί συμμετέχοντας στην ίδρυση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ το 1989, περνώντας μέσα από τεράστιες δυσκολίες και συμπληγάδες,  χάρη στο σεβασμό στη διαφορετική άποψη και στη σύνθεση, κατορθώσαμε για πρώτη φορά η Ριζοσπαστική Αριστερά να γίνει κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα πρέπει να κλείσουμε το δρόμο στην παλινόρθωση του σάπιου πολιτικού, πελατειακού  συστήματος που οδήγησε τη χώρα σ’ αυτά τα αδιέξοδα και σχεδιάζει μαζί με τη διαπλεκόμενη ολιγαρχία και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, να ξαναπάρει τη διακυβέρνηση με κυβερνήσεις «ειδικού σκοπού». Είναι τώρα ανάγκη να χτυπήσουμε με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και τη φοροδιαφυγή για δημιουργηθεί μια καινούργια προοπτική κοινωνικής δικαιοσύνης για τη χώρα.

Με την ψήφο μου εκφράζω την αντίθεση μου στα μέτρα και στον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο τα επέβαλλαν στην χώρα οι δανειστές, αλλά ταυτόχρονα  στέλνω μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ώστε να παραμείνει η κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά και να επηρεάσει τις εξελίξεις, τις αλλαγές και τις ανακατατάξεις που ελπίζω ότι σύντομα θα έρθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για  να εξακολουθήσει να υπάρχει ελπίδα.
 

Κωστής Δερμιτζάκης
Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου