Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Ο περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης αρνείται να δώσει η Περιφέρεια Κρήτης όλο το ποσό που απαιτείται για την πόντιση καλωδίου για την ηλεκτροδότηση της Σπιναλόγκας

φωτογραφία από παλιότερη επίσκεψη του Στ. Αρναουτάκη στη Σπιναλόγκα

Όπως διαβάσαμε σε σχετικό non Paper, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού με θέμα τον φωτισμό της Σπιναλόγκα, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού κα Μ. Βλαζάκη, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού κ. Γ. Ζαχαράτου, της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Π. Πετράκη, του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Α. Ζερβού. Εκεί συζητήθηκε η αναγκαιότητα της σύνδεσης του νησιού με υποθαλάσσιο καλώδιο για την μεταφορά ρεύματος και έγινε γνωστό ότι η Περιφέρεια Κρήτης προτίθεται να χρηματοδοτήσει το έργο μόνο κατά 50%. Έτσι αναγκάστηκαν οι υπόλοιποι φορείς να ψάχνουν το υπόλοιπο 50% το οποίο είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακύρωσης του έργου.

Όμως το ερώτημα είναι γιατί η Περιφέρεια Κρήτης δεν δέχεται να δώσει όλο το ποσό, και δίνει μόνο το 50%;

Η στάση του Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη και τη παράταξης του θυμίζει τον τρόπο που χειρίστηκε την επισκευή του λιμενοβραχίονα του λιμανιού του Σισίου, όπου είπε ότι δίνει ένα ποσό και ζήτησε από το Δήμο και τους φορείς της περιοχή να ψάξουν να βρουν από αλλού τα υπόλοιπα, τα οποία δεν βρέθηκαν με αποτέλεσμα εδώ και 6 χρόνια ο λιμενοβραχίονας να είναι διαλυμένος.

Μόνο ανεύθυνη μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση του κ. Αρναουτάκη που είναι συχνός επισκέπτης της Σπιναλόγκας, ειδικά όταν πρόκειται να φωτογραφηθεί και να βγει στην τηλεόραση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου