Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Όπλο μας η ετυμηγορία του ελληνικού λαού (Βίντεο)


«Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την προσπάθεια έχοντας ως όπλο της την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση που θα δίνει προοπτική για μια οριστική έξοδο από την κρίση» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Η ελληνική πλευρά κατέθεσε σήμερα στο Eurogroup και στην Σύνοδο τις ελληνικές προτάσεις, έτσι όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική μετά και από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για μια συμφωνία βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη» τόνισε.

Βασική κατεύθυνση μια συμφωνία με αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις που θα έχει κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη, θα περιλαμβάνει δέσμευση για επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών και ισχυρό επενδυτικό πακέτο για την καταπολέμηση της ανεργίας αλλά και την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για την αναγκαία αναδιάρθρωσης του χρέους, ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχουμε καταλήξει σε συμφωνία.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των υπόλοιπων ηγετών υπογράμμισε πως «όλοι κατανοούν ότι δεν έχουμε ένα ελληνικό πρόβλημα αν λύσουμε, αλλά ένα ευρωπαϊκό».

Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού:

Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα, τόσο στο Eurogroup, όσο και στη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης, τις ελληνικές προτάσεις, έτσι όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική από το χθεσινό Συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών.

Βασική κατεύθυνση μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρωζώνη. Το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη. Από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνει ως αντάλλαγμα τη δέσμευση για επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, ένα ισχυρό επενδυτικό πακέτο, πακέτο επενδύσεων, για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα κυρίως της ανεργίας, καθώς και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους.

Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα. Η διαδικασία θα είναι γρήγορη, θα είναι ταχύτατη. Ξεκινά από τις επόμενες ώρες με στόχο να έχουμε καταλήξει μέχρι τέλος της εβδομάδας, το αργότερο.

Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την προσπάθεια, έχοντας ως ισχυρό όπλο την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που ήταν σαφής, τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για μια βιώσιμη συμφωνία που θα τελειώνει αυτή τη συζήτηση, στην οποία αναφερθήκατε πριν από λίγο, μια και καλή και θα δίνει προοπτική οριστικής εξόδου από την κρίση.

Είμαι χαρούμενος να πω ότι στις τοποθετήσεις των συναδέλφων μου συνειδητοποιώ ότι όλοι κατανοούν πως δεν έχουμε ένα ελληνικό πρόβλημα, αλλά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα στο οποίο καλούμαστε όλοι μαζί με ευθύνη να δώσουμε λύση.

Aναδημοσίευση από τη σελίδα του Ρ/Σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου