Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Το δίλλημα που έθεσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου για το δημοψήφισμα δεν ήταν ίδιο με αυτό που έθεταν όλες τις ημέρες πριν το δημοψήφισμα τα τηλεοπτικά κανάλια των μεγαλοεπιχειρηματιών?Ρωτήσαμε  σε κάποια ανάρτηση μας αν θα παραιτηθεί ο δήμαρχος Αντώνης Ζερβός μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Δήμο Αγίου Νικολάου. 
Μας ασκήθηκε από κάποιους κριτική (δικαίωμα τους) γι΄αυτή μας την ερώτηση, και γι΄αυτό επανερχόμαστε.

Το πρόβλημα με τον Αντώνη Ζερβό δεν είναι ότι απλά είπε τη γνώμη του, αλλά το ότι την είπε ως δήμαρχος Αγίου Νικολάου (χωρίς να υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου για το θέμα) και προσπάθησε να παραπλανήσει του δημότες σχετικά με το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος, παρουσιάζοντας το δίλημμα παραμονή όχι της χώρας στην ΕΕ, ενώ το πραγματικό δίλημα ήταν αν εγκρίνονται τα προτεινόμενα μέτρα ή όχι!
\
Θυμίζουμε ότι ο  δήμαρχος Αγίου Νικολάου στην ομιλία του στη συγκέντρωση των υποστηρικτών του ΝΑΙ στη Λίμνη Αγίου Νικολάου είπε τα παρακάτω, όπως διαβάζουμε στη σελίδα της ΑΝΑΤΟΛΗΣ:

"Όσοι τάσσονται υπέρ του «Ναι» δεν είμαστε «γερμανοτσολιάδες» ούτε «μερκελιστές». Είμαστε άνθρωποι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα που δε φοβόμαστε να δούμε την πραγματικότητα κατάματα. Η Ευρώπη μπορεί να στηρίχθηκε στο ελληνικό πνεύμα, αλλά τράβηξε μπροστά. Εμείς μείναμε πίσω... Πρέπει, τώρα, να αποδείξουμε ότι καταλάβαμε τι συμβαίνει, ότι θέλουμε να συνεχίσουμε στην πορεία μαζί με τους υπόλοιπους ανθρώπους που χάραξαν των ευρωπαϊκό πολιτισμό και ότι διαθέτουμε τα κότσια να κάνουμε τη χώρα μας παραγωγική, για να μπορέσουμε να απαιτήσομε από τους άλλους. Πρέπει να δώσουμε την ψήφο μας, το «Ναι», προς την κατεύθυνση που λέει ότι θα παραμείνουμε στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα όσο δύσκολο και κρύο αν είναι. Είναι προτιμότερη μια τρύπια ομπρέλα, παρά χωρίς ομπρέλα στον κακό καιρό... Δεν είναι δυνατόν όλες οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ να θέλουν να μπούνε στην Ε. Ενωση και εμείς να επιδιώκουμε να βγούμε έξω... Να κάνουμε τι μόνοι μας; Είναι σαφείς οι θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η δική μου προσωπικά είναι δεδομένη. «Ναι» στο δημοψήφισμα, γιατί μέσα από αυτή τη δύσκολη διαδικασία, μέσα από μα επιδιωκόμενη συμφωνία, υπάρχει ένα πρόγραμμα. Αν βρεθούμε απέναντι, δεν ξέρουμε που θα πάμε και που θα καταλήξουμε".

Το δίλλημα που έθεσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου για το δημοψήφισμα (παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση) δεν ήταν ίδιο με αυτό που έθεταν όλες τις ημέρες πριν το δημοψήφισμα τα τηλεοπτικά κανάλια των μεγαλοεπιχειρηματιών προσπαθώντας να παραπλανήσουν τους πολίτες; Ενώ στην πραγματικότητα το δίλημμα ήταν αν εγκρίνουμε τα προτεινόμενα μέτρα ή όχι!Τί δήμαρχος θα είναι από εδώ και πέρα ο Αν. Ζερβός, από τη στιγμή που προσπάθησε να παραπλανήσει τους δημότες του Δήμου του για ένα τόσο σημαντικό θέμα, και οι δημότες του γύρισαν την πλάτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου