Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Να παραιτηθεί η υπόδουλη μνημονιακή πλειοψηφία της ΓΣΕΕ


Η προκλητική, αισχρή και αντίθετη με τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας στάση τής μνημονιακής πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει «συνεταίρος» με το ΣΕΒ και το κεφάλαιο -αποκορύφωμα η σύμπραξή της με το μαύρο μνημονιακό μέτωπο του «ναι»-, έχει εξοργίσει αριστερές παρατάξεις, σωματεία και ομοσπονδίες, που ζητούν να παραιτηθεί. Διαβάστε παρακάτω, ενδεικτικά, τις σχετικές ανακοινώσεις:

Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων (ΕΜΕΙΣ):
Να παραιτηθεί η χρεοκοπημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ

Σταθήκαμε με υπερηφάνεια, με αξιοπρέπεια, με πείσμα και αποφασιστικότητα απέναντι στις εφιαλτικές φυσιογνωμίες της Ευρώπης, απέναντι στη μιντιακή τρομοκρατία, απέναντι στα ντόπια και ξένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και βροντοφωνάξαμε ΟΧΙ!

Κανένας δεν μπορεί να μας φοβίσει, να διαφεντεύει τις τύχες μας, να υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας και να κάνει την Ελλάδα χώρα υπό κηδεμονία.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, παρά τις κλειστές τράπεζες, παρά τις απειλές και τη στάση πληρωμών από τους εργοδότες, παρά τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις, παρά την τρομοκρατία των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, συσπειρωθήκαμε και δώσαμε την απάντησή μας.

Η στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ είναι προδοτική για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Είναι ντροπή η Συνομοσπονδία των Εργατών χειραγωγούμενη από την ηγεσία της, που καθοδηγείται από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, να στοιχίζεται με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων, με τα πολιτικά τζάκια που μας οδήγησαν στη φτώχεια και την ανεργία, με τους καναλάρχες και τους εκδότες της διαπλοκής.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι χρεοκοπημένη και μακριά από την πραγματικότητα. Η καλύτερη προσφορά που μπορούν να κάνουν τα πρόσωπα που συγκροτούν την ηγεσία της Συνομοσπονδίας προς τους εργαζόμενους, είναι η παραίτησή τους! Τους καλούμε να το πράξουν άμεσα ώστε η Συνομοσπονδία να αποκτήσει αντιστοιχία με τα θέλω της εργατικής τάξης και ο θεσμός της ΓΣΕΕ να ξαναποκτήσει το κύρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου