Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

Αλέξη κάτσε εκεί που είσαι καλύτερα

του Μανόλη Μούστου
 
Δυστυχώς, η συμφωνία έκλεισε. Το πραξικόπημα ολοκληρώθηκε.
Η Δημοκρατία ηττήθηκε. Ένα νέο μνημόνιο έρχεται στην χώρα μας για να ισοπεδώσει ό,τι ελάχιστο είχε απομείνει όρθιο. Πάρα το παγκόσμιο κύμα οργής και αποδοκιμασίας για την ιταμή στάση των ευρω-αποικιοκρατών η κυβέρνηση υπέγραψε ένα 3ο μνημόνιο που θα ξεπουλήσει οριστικά την χώρα και όλα τα περιουσιακά της στοιχεία.
 
Αντί να αποχωρήσει η ελληνική αντιπροσωπεία από τις διαπραγματεύσεις, αντί να απευθυνθεί στον λαό με ειλικρίνεια και να τον καλέσει σε ένα δύσκολο αγώνα ενάντια στην αρπαγή της χώρας μας από τους τοκογλύφους, αντί να εκπληρώσει τους πόθους εκατομμύριων Ελλήνων και φίλων της Ελλάδας, υπέγραψε το 3ο μνημόνιο.
 
Όπως και να το βαφτίσουν, αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα. Το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού μας την περασμένη Κυριακή στο δημοψήφισμα δεν εισακούστηκε και ακυρώθηκε από αυτούς που το κάλεσαν εξαρχής.
 
Το χατίρι της πανευρωπαϊκής Χούντας έγινε. Η παρένθεση έκλεισε. Η εντολή του δημοψηφίσματος και των εκλογών του Γενάρη ακυρώθηκε. Ας μην έχουμε αυταπάτες ό,τι κάτι μπορεί να γίνει στο εσωτερικό της χώρας. Αυτήν την στιγμή πανηγυρίζουν συγκεκριμένοι: η διαπλοκή, τα τζάκια, τα κανάλια, το σάπιο πολιτικό σύστημα και όλοι όσοι κυβέρνησαν και οδήγησαν την χώρα στον όλεθρο. Το χατίρι του Σόιμπλε θα γίνει: θα φύγουν οι ενοχλητικοί και θα βρεθούν από σήμερα κιόλας πρόθυμοι να φτιάξουν μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να περάσουν την νέα αποικιοκρατική συμφωνία. Άλλωστε αυτός ήταν και όρος για να συμφωνήσουμε. Η γραμμή "πάση θυσία συμφωνία" μας οδηγήσε σε αυτήν την ντροπιαστική μέρα γι ατην Αριστερά και τον λαό. Ποτάμια, πασόκ, νεοδημοκράτες και όλοι αυτοί που ο λαός έστειλε δύο φορές σε 6 μήνες στον αγύριστο θα έρθουν να συνδράμουν όσους ενοχλούνται από την Ζωή, την Ραχήλ, τον Κοδέλα...

Από σήμερα η Βουλή θα μετραπεί σε φάμπρικα έκδοσης κατοχικών διαταγμάτων. Όποιος έχει αυταπάτες για οποιαδήποτε "άσκηση πολιτικής" σε αυτό το πλαίσιο, τι να πω... Μπορεί πράγματι να χτυπηθούν κάποια από τα ντόπια συμφέροντα (έδωσε μεγάλη έμφαση σε αυτό ο Τσίπρας βγαίνοντας από τη Σύνοδο) για να κλείνουν πιο εύκολα τις δουλειές οι ευρωπαϊκές εταιρίες και όχι οι ντόπιοι ερασιτέχνες... Όποιος νομίζει ότι σε αυτές τις συνθήκες έχουμε "κυβέρνηση της αριστεράς", τι να πω ξανά. Κυβερνά ήδη η Τρόικα, και δευτερευόντως ο Θεοδωράκης, η Φώφη και ό,τι μείνει από τον κεντροαριστεροποιημένο "σύριζα". Τα είπε από προχτές ο Φορτσάκης: Θα έχουμε μια σοβαρή κεντροδεξιά και μια σοβαρή κεντροαριστερά.
 
Ο κόσμος δεν θα συγχωρήσει αυτούς που θα ψηφίσουν αυτά τα εκτρώματα, όπως δεν συγχώρεσε ποτέ και τους προηγούμενους. Ό,τι δικαιολογία και να ειπωθεί. Ας αναλάβει τώρα ο καθένας τις ευθύνες του.

*o συντοπίτης μας Μανόλης Μούστος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου