Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑΣτη συνέλευση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ στην οποία ήμουν μέλος από τη ίδρυση της μετά το 1ο συνέδριο αλλά και πριν απ΄αυτό στην προηγούμενη  μορφή της, έκανα γνωστή την αποχώρηση μου. Όφειλα να τηρήσω  αυτή τη διαδικασία  αναφερόμενος στο κύτταρο  του κόμματος που αποτελεί η Οργάνωση Μελών. Παρά το ότι το τελευταίο ιδίως διάστημα η ομάδα Μαξίμου , όπως λέει ο Μανώλης  Γλέζος, απαξίωσε κάθε εσωκομματική δημοκρατική λειτουργία που κατακτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Φυσικά δεν θα είμαι πλέον ούτε Συντονιστής της οργάνωσης ούτε μέλος της Νομαρχιακής  Επιτροπής  και της γραμματείας της.
Στη συνέλευση κράτησα για τελευταία φορά , ομολογουμένως με αρκετή συναισθηματική φόρτιση, τη διαδικασία και προσπάθησα να κρατηθεί σε ένα επίπεδο, σεβόμενοι  όλοι μας τις διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν.
Ευχαρίστησα τους πρώην πλέον συντρόφους και συντρόφισσες  μου , για την κοινή πορεία μας τα προηγούμενα χρόνια , ανεξάρτητα από τις επιλογές τους.
Ήταν προφανές ότι αυτός ο συγκεκριμένος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με το κόμμα που ματώσαμε για να οικοδομηθεί λιθαράκι-λιθαράκι όλοι μας. Επομένως δεν φεύγω εγώ από το Σύριζα αυτός έφυγε από μένα.
Είναι πλέον ένα μνημονιακό μεταλλαγμένο μόρφωμα . Όπως τόνισα απευθυνόμενος στους συντρόφους που έμειναν για την ώρα για να παλέψουν μπάς κι  επανέλθει στις αρχές του αυτό είναι μάταιο γιατί οι μεταλλάξεις στη φύση είναι μη αντιστρεπτές.
Οι αποφάσεις πάρθηκαν παρακάμπτοντας όλα τα θεσμοθετημένα όργανα (ΚΕ, οργανώσεις, Συνέδριο) από μια μικρή ομάδα  με συνοπτικές αντιδημοκρατικές και αντικοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου , κόντρα σ’ όλο το πολιτικό , μηντιακό και επιχειρηματικό κατεστημένο, πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων.
Όμως είναι πλέον γραμμένο στις χρυσές σελίδες που έχει γράψει ο λαός μας, και αυτοί που τον πρόδωσαν στις ανάλογες.
Αυτό το περήφανο ΟΧΙ , μαζί και η συμμετοχή μου στους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες τα προηγούμενα σαράντα χρόνια δεν με αφήνουν να τα παρατήσω και να πάω για πρέφα.
Στους δύσκολους καιρούς που θα φέρει αθροιστικά με τα άλλα μνημόνια και το τρίτο και φαρμακερό η συμμετοχή στους αγώνες που έρχονται  είναι αυτονόητη.
Μαζί με το τζιπάκι μου και τη ντουντούκα στη σκάρα του θα είμαστε εκεί.
Όμως επειδή οι αγώνες χρειάζονται πολιτικό υποκείμενο για να αποκτήσουν συγκεκριμένη κατεύθυνση η συμμετοχή μου  είναι ενεργή στο νέο σχήμα της Λαϊκής Ενότητας μαζί με χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς που το πλαισιώνουν .
Καλώ όλους τους συντρόφους και συντρόφισσες που έχουν αυταπάτες ότι αυτός ο Συριζα μπορεί να ξαναγίνει αυτό που ήξεραν , καθώς και τους συντρόφους και συναγωνιστές της υπόλοιπης αριστεράς σε συμπόρευση για την λαϊκή ενότητα , που είναι η μόνος δρόμος που θα ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές και ανοίξει το αύριο «για ένα άλλο κόσμο που είναι εφικτός» , όπως λέγαμε στο Κοινωνικό Φόρουμ.
Ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Κάτι τελευταίο. Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στο σύντροφο βουλευτή Κωστή Δερμιτζάκη  όχι μόνο για τη συνεπή στάση του μέχρι τέλους στις αρχές του και τις αρχές μας αλλά και για την γόνιμη παρουσία του στη Βουλή και τη άψογη συνεργασία του με τις οργανώσεις . Θα χαρώ πολύ να βρισκόμαστε στους κοινούς αγώνες , αν δεν θέλει να βρεθούμε στον ίδιο  πολιτικό φορέα . Γιατί όπως αναφέρει στην επιστολή του
 «Για μένα καμιά βουλευτική καρέκλα δεν αξίζει όσο οι αξίες και τα ιδανικά που υπηρετώ. Αυτά για μένα είναι ιερή παρακαταθήκη προς τα παιδιά μας, προς τις μελλούμενες γενιές»

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ
Πρώην  μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, συντονιστής της ΟΜ Αγ. Νικολάου, μέλος της ΝΕ Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου