Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Με επιστολή του αποχωρεί από το ΣΥΡΙΖΑ και εντάσσεται στη Λαϊκή Ενότηταο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου Δ. ΓιαννίδηςΠρος τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου.Συντρόφισσες και σύντροφοι, μετά από 24 χρόνια στον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ απ’ αυτά τα 17 χρόνια ως γραμματέας της ΝΕ Λασιθίου, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε σας σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.
Με πολλούς από σας μας συνδέουν μακρόχρονοι αγώνες που άλλοτε συνοδεύτηκαν με ήττες όπως πχ όταν έμεινε ο ΣΥΝ εκτός βουλής και άλλοτε με μεγάλες νίκες με αποκορύφωμα την εκλογική νίκη στις 25 Γενάρη και το μεγάλο ΟΧΙ της 5ής Ιουλίου. Πάντα ήμουν στην πρώτη γραμμή σε όποια θέση με όριζε το κόμμα, υποψήφιος βουλευτής, δήμαρχος, νομαρχιακός σύμβουλος και πάντα σε κρίσιμες στιγμές.Ακόμα και τώρα μετά την μετωπική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στην τρόικα και τους δανειστές, άποψη μου ήταν ότι έπρεπε μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί ο αγώνας απεμπλοκής από τα μνημόνια που αναγκάστηκε να φέρει η κυβέρνηση και ότι το συνέδριο ακόμα και κατόπιν εορτής έπρεπε να συζητήσει και να βρει μια διαδικασία πολιτικής απεμπλοκής, διορθώνοντας τα λάθη της πρώτης διακυβέρνησης. 
Δεν δόθηκε όμως δυστυχώς αυτή η δυνατότητα. Η παραίτηση της κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών ακύρωσε στην πράξη το κόμμα. Σήμερα ζητείται η εκ των υστέρων επικύρωση αποφάσεων που πάρθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες και ποιος ξέρει με τι προαπαιτούμενα. Η βιασύνη της κυβέρνησης δεν προμηνύει καλά μαντάτα. Σχεδιάζεται η πιστή τήρηση των δεσμεύσεων για τα επόμενα τρία χρόνια. Πράγμα που θα οδηγήσει την χώρα και τους εργαζόμενους, αγρότες μικρομεσαίους και κυρίως την νεολαία σε απελπιστικές καταστάσεις. Πιστεύω πως χρειάζεται άμεση αντίδραση, για να μην συνεχιστούν και επιβληθούν χειρότερα μνημόνια. Ο αγώνας αυτός καθώς φαίνεται δεν μπορεί να δοθεί μέσα από τις τάξεις του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ η ηγεσία του οποίου απαιτεί πλήρη ευθυγράμμιση με τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης.  
Δεν μένει άρα, παρά τις δυσκολίες και την συναισθηματική φόρτιση να ξεκινήσουμε από την αρχή έναν νέο αντιμνημονιακό αγώνα και να υπερασπιστούμε το όχι που είπαμε στις 5 Ιούλη εξηγώντας στον λαό την ανάγκη αυτού του αγώνα, τις δυσκολίες που εμπεριέχει αλλά και τις προοπτικές που ξανοίγονται μπροστά μας.Εγώ έκανα τις επιλογές μου. Σέβομαι όμως τις επιλογές καθένα από σας. Πιστεύω πως ότι κι αν γίνει θα ξαναβρεθούμε στους αγώνες του λαού μας. Ο αγώνας για μένα συνεχίζεται και θα συνεχίσω τον αγώνα αυτό από τις τάξεις της Λαϊκής Ενότητας που πρέπει να εξελιχθεί σ’ ένα κίνημα με σαφείς αντιμνημονικό προσανατολισμό αλλά πολυτασικό και ενωτικό όλων των αριστερών , πατριωτικών και λαϊκών δυνάμεων που θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανατροπή με κάθε μέσω των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 
Καλώ όλους όσους από σας συμμερίζεστε αυτές τις απόψεις να ενώσετε τις δυνάμεις σας μαζί μας και ας μην συμφωνούμε σε όλα, όπως άλλωστε και μέχρι τώρα. Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε ο αγώνας συνεχίζεται.
Για όσους κάνετε διαφορετική επιλογή σας εύχομαι καλή συνέχεια και ελπίζω να ξανασυναντηθούμε στους αγώνες.
Δημήτρης Γιαννίδης
Συντονιστής ΝΕ Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 24/8/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου