Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου: ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση και εφαρμογή του νέου μνημονίου, του τρίτου κατά σειρά, που υποθηκεύει για δεκαετίες την τύχη της χώρας και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.

Το νέο μνημόνιο προωθεί την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου πλούτου της χώρας, οδηγεί σε νέα εκτίναξη της ανεργίας, ολοκληρώνει την ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μειώνει δραματικά τα λαϊκά εισοδήματα και διευρύνει τη φτώχεια μέσα στην ελληνική κοινωνία. 

Για μια ακόμα φορά ρίχνονται στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων δυσβάστακτα βάρη, την ώρα που η οικονοµική και πολιτική ελίτ, η οποία έμαθε να στηρίζεται στην κατασπατάληση των δημοσίων πόρων, παραμένει για πολλοστή φορά αλώβητη και κερδισμένη. Οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι από το νέο μνημόνιο είναι το κεφάλαιο, οι τραπεζίτες και τα μεγάλα ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου δηλώνει ότι με την ίδια συνέπεια που πάλεψε ενάντια στο 1ο και 2ο μνημόνιο θα συνεχίσει να παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους ώστε να μπει επιτέλους φραγμός στον οδοστρωτήρα ισοπέδωσης της κοινωνίας Καλεί τους εργαζόμενους να μην απογοητευτούν και να μπουν δυναμικά στη μάχη για την ακύρωση στην πράξη των νέων μνημονιακών μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου