Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Oι ACTIVE MEMBER την Κυριακή 6/9 στις 9.00 στην αυλή του 1ου Γυμνασίου Αγ. Νικολάου


Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο 
(αύλειος χώρος 1ου Γυμνασίου)

Το Karpimo Tour των ACTIVE MEMBER περνάει από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Στην τελευταία τους περιοδεία που κλείνει ένα μεγάλο κύκλο και ανοίγει σίγουρα καινούργιους δρόμους. 

Άνοιγμα συναυλίας: ΠΕΡΑ ΜΠΑΝΤΑ. 

Διοργάνωση: Σύλλογος Εναλλακτικής Μουσικής Δημιουργίας "Πέρασμα". 

Σύντομο ιστορικό: 


Οι Active Member δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο του 1992, από τον Β.D.Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης). Στη σημερινή του μορφή το γκρουπ αποτελείται από τον Β.D.Foxmoor και την Sadahzinia.
Μέσα στο 1992, ο B.D. Foxmoor, δημιούργησε την Freestyle Productions, μια ομάδα παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο, τη «Διαμαρτυρία». Ο B.D. Foxmoor ηχογράφησε αυτόν το δίσκο το 1993, χωρίς να έχει ιδιαίτερα τεχνικά μέσα και χωρίς καθόλου ακαδημαïκές μουσικές γνώσεις. Στη συνέχεια συγκέντρωσε και οργάνωσε έναν πυρήνα ανθρώπων , τους Radicals, για να στηρίξουν την όλη προσπάθεια. Άλλωστε, εκείνη την εποχή το hip-hop με ελληνικό στίχο ήταν κάτι που δε χώραγε ή δεν ταίριαζε στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας. Από τότε, όμως, η Freestyle Productions έχει κυκλοφορήσει δεκάδες δίσκους, είτε σαν ανεξάρτητη εταιρία είτε σε συνεργασία με άλλες πολυεθνικές εταιρίες. Πράγματι, στις αρχές του 1995 οι Active Member τράβηξαν το ενδιαφέρον των δισκογραφικών εταιρειών και υπέγραψαν συμβόλαιο με την Warner (για πρώτη φορά ελληνικό hip-hop γκρουπ υπέγραφε συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία στην Ελλάδα.) Μέσα σε λίγους μήνες κυκλοφόρησε η τρίτη δισκογραφική δουλειά των Active Member Το Μεγάλο Κόλπο, που τους έκανε ευρύτερα γνωστούς. Έκτοτε οι Active Member τόλμησαν την υπέρβαση να βαφτίσουν το hip-hop που εκπροσωπούσαν και να το πουν Low Bap, προσδιορίζοντας ότι σημαίνει την άμεση σχέση που έχει ο λόγος με τη ζωή. Η Freestyle Productions και κατ’ επέκταση ο B.D.Foxmoor και οι Active Member έχουν συμμετάσχει στην κυκλοφορία περισσότερων από 120 δισκογραφικών δουλειών και projects από το 1993. Το 2011 κυκλοφόρησε ο 16ος στη σειρά δίσκος τους, με τίτλο Στων Βουβών την Εσχατιά. Έχουν εμφανιστεί ζωντανά περισσότερες από 600 φορές στην Ελλάδα, καθώς και στην Αγγλία, στην Ουαλία και στη Γερμανία.

Με τη δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις τους, αλλά και με πιο αυθόρμητες κινήσεις, δίνουν το στίγμα τους για τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που νιώθουν να εξελίσσονται γύρω τους. Πρόθεση των Active Member ήταν πάντοτε να τραβάνε την πορεία τους και να τηρούν τις αρχές τους υποστηρίζοντας το λόγο τους με τη ζωή τους και το αντίστροφο.

Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.

Εισιτήριο 10€.

Για προπωλήσεις θα υπάρξει ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου