Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

O Σύγχρονος Δήμος για τη μελέτη ανάπλασης της Πλατείας της Ελούντας


Κατ αρχήν συμφωνούμε να προχωρήσει η μελέτη ανάπλασης της πλατείας Ελούντας, η οποία έχει ήδη καθυστερήσει. Ελπίζουμε πως θα είμαστε έτοιμοι να την εντάξουμε στο νέο κοινοτικό πλαίσιο.

Είναι γνωστό ότι την προηγούμενη περίοδο προχωρήσαμε σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και μετά από πολλές φάσεις και διαδικασίες αλλά και δημόσια διαβούλευση καταλήξαμε στην επιλογή των μελετών σεβόμενοι απόλυτα την άποψη της επιτροπής.

Κατόπιν τούτου θεωρούμε ότι οι όποιες αλλαγές πρέπει να κάνουν σεβαστή την διαδικασία και τους συμμετέχοντες και οι όποιες αλλαγές να μην αλλοιώνουν την αρχική μελέτη ώστε να μην υπάρξουν κίνδυνοι για την τελική έγκριση και ακύρωση της διαδικασίας.

Επιμένουμε ότι η αρχική πρόταση για τα σκίαστρα και το χώρο τοποθέτησης είναι καλύτερη και πλέον λειτουργική. Η πρόταση να αλλάξει η μελέτη και να τοποθετηθούν τα σκίαστρα κοντά στα καταστήματα και να μετατεθεί ο επαρχιακός δρόμος προς της θάλασσα δημιουργεί προβλήματα. Διακόπτει το ενιαίο του Δημόσιου χώρου-πλατείας όπου πρέπει να λειτουργούν και να συνευρίσκονται απρόσκοπτα οι καθήμενοι, οι περιπατητές, οι χρήστες της πλατείας, τα παιδιά. Φανταστείτε να κάθονται οι επισκέπτες στην αριστερή πλευρά του δρόμου κοντά στα καταστήματα και τα παιδιά τους να βρίσκονται στην πλατεία απέναντι μετά τα δρόμο. Επίσης η μεταφορά του δρόμου προς τη θάλασσα τέμνει τον δημόσιο χώρο τον οποίο θέλουμε να αναδείξουμε και ήταν από τα ζητούμενα του διαγωνισμού.

Άγιος Νικόλαος 10/8/2015
Ο Σύγχρονος Δήμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου