Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Στροφή 180 μοιρών με υπαναχώρηση στο θέμα των ΒΑΠΕ από το δήμαρχο Α. Ζερβό στη σημερινή συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Αγ. Νικολάου


Στροφή 180 μοιρών με υπαναχώρηση στο θέμα των ΒΑΠΕ είχαμε από το δήμαρχο Α. Ζερβό στη σημερινή συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Αγ. Νικολάου.

Ο δήμαρχος υπό την πίεση των έντονων αντιδράσεων που 'έχουν δημιουργηθεί στο Μεραμπέλλο για το θέμα, άλλαξε τη μέχρι σήμερα στάση του και πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο να εισηγηθεί αρνητικά για τις προτάσεις για τοποθέτηση ανεμογεννητριών από 2 εταιρίες σε περιοχές του Δήμου Αγ. Νικολάου, όπως επίσης και σε πολλές άλλες περιοχές της Κρήτης.

Ανέφερε επίσης ότι αν οι δύο εταιρίες επανέλθουν με νέες προτάσεις χωρίς καλώδιο με την ηπειρωτική Ελλάδα και σε περιοχές που περιλαμβάνονται στη μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης (είναι ελάχιστες στο Μεραμπέλλο), τότε θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να ξαναδεί το θέμα με θετική προδιάθεση.


Η συζήτηση για το θέμα συνεχίζεται και η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου είναι κατάμεστη από πολίτες και εκπροσώπους φορέων που είναι ενάντιοι στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα βουνά του τόπου.

Videos και περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη της συζήτησης θα έχουμε αργότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου