Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Σύγχρονος Δήμος για το ανοικτό θέατρο Αγίου Νικόλαου


Οι εκδηλώσεις στο χώρο του Α Γυμνασίου και ιδίως οι θεατρικές παραστάσεις, ανέδειξαν και πάλι το πρόβλημα του ανοικτού θεάτρου.  Είναι μια μεγάλη έλλειψη που μας απασχόλησε κατ επανάληψη δεδομένου ότι  απουσιάζει από την πόλη κατάλληλο Δημοτικό Οικόπεδο. Καταβλήθηκαν προσπάθειες και μετά από έρευνα καταλήξαμε στον κατάλληλο χώρο. Με την βοήθεια της πολεοδομίας, εξασφαλίστηκε ότι είναι δυνατή η κατασκευή ανοικτού θεάτρου σε κοινόχρηστο οικόπεδο στο σχέδιο πόλης. Κατόπιν τούτου προχωρήσαμε στην χωροθέτηση του θεάτρου στο Ο.Τ. 333    που βρίσκεται απέναντι περίπου στον παιδικό της Αμμούδας, δίπλα στον περιφερειακό δρόμο . Η επιλογή του χώρου θεωρήθηκε κατάλληλη διότι μπορεί κάποιος να προσεγγίσει το χώρο πεζή η και μέσω του περιφερειακού με μεταφορικό μέσο. Υπάρχει άνεση στην περιοχή χωρίς να παρεμποδίζεται η λειτουργία της πόλης και ο περιφερειακός δρόμος εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση και για τους εκτός πόλης. Η κατασκευή της νέας γέφυρας για την οποία προχωρήσαμε την μελέτη, διευκολύνει ακόμα περισσότερο την προσέγγιση. Επί πλέον υπάρχει δίπλα και άλλος κοινόχρηστος χώρος που θα διαμορφωθεί για τις ανάγκες.

Η Διεύθυνση Μελετών του Δήμου, σε συνεργασία με τους τεχνικούς συμβούλους κ Δαγιάντη και κ Καναβάκη, εκπόνησαν το τοπογραφικό διάγραμμα, την αρχιτεκτονική και στατική μελέτη. Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ενημερώθηκε,  με την 7/16-4-2014 ομόφωνη απόφαση του ενέκρινε το σχετικό τεύχος για Η/Μ μελέτη. Η μελέτη έχει  προχωρήσει και βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Ο στόχος ήταν να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη το καλοκαίρι και να προκηρυχθεί το έργο ώστε να έχουμε ένα αξιοπρεπή χώρο για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Χρήματα υπήρχαν ώστε το έργο να γίνει εξ ιδίων. ΟΙ εκλογές ανέτρεψαν τον προγραμματισμό

Η πρόταση περιλαμβάνει:
  • Εξωτερική διάμετρο 32 μέτρα και τελικό ύψος 5μ. Ισόγειο 851 μ2 και υπόγειο τμήμα 281μ2
  • Κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα. Χώροι κάτω από την κερκίδα όπου θα υπάρχουν τουαλέτες ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ. Κυλικείο, εκδοτήριο εισιτηρίων, αποθηκευτικούς χώρους.
  • Ανοικτό αμφιθέατρο 650 θέσεων, ανοικτή σκηνή 12,00 μ 
  • Κτίσμα παρασκηνίων, χώρους προετοιμασίας, ξεκούρασης. Παρατηρητήριο ηλεκτρολογικών φωτισμών, ήχου. Κατασκευή ικριώματος φωτισμού. Είσοδο προσέλευσης, αποχώρησης

Χωρίς όμως  καμιά απόφαση, χωρίς συζήτηση ο Δήμαρχος κ Ζερβός έκανε γνωστή την άποψη του ότι  διαφωνεί  για το θέατρο ακυρώνοντας, ότι έγινε μέχρι σήμερα. Θα πείτε είναι κάτι περίεργο και μη αναμενόμενο ; Ναι αλλά μέχρι πότε μπορεί να συνεχίζει ναι κινείται ο Δήμος με αυτόν τον τρόπο; Τι ρόλο παίζει άραγε το Δημοτικό Συμβούλιο; Έχει άραγε συνέχεια ο Δήμος ή μήπως ξεκίνησε με την ανάληψη της Διοίκησης από τον κ Ζερβό; Αυτό που υπάρχει είναι η προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του ΔΣ την οποία έχει υποχρέωση να εφαρμόσει ο κ Ζερβός. Αν θέλει να την αλλάξει η να την καταργήσει ας φέρει το θέμα στο συμβούλιο. Η δημιουργία της νέας γέφυρας που εμείς άλλωστε προωθήσαμε, δεν ακυρώνει το θέατρο και μπορούν να συνυπάρξουν και τα δύο. Αρκεί η θέληση.

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ακυρώνεται η όλη προσπάθεια, γιατί επιβαρύνεται ο Δήμος με το κόστος της μελέτης, γιατί και για ποιο λόγο δεν προχωρεί η προσπάθεια εδώ και ένα χρόνο και με ποιά δικαιολογία απαξιώνεται η δουλειά και η πρόταση έγκυρων μηχανικών και ποιος  και με ποια κριτήρια ακυρώνει τη δουλειά τους. 
Περιμένουμε τη θέση του Πολιτιστικού Οργανισμού, το οποίου ήταν αίτημα, των πολιτιστικών συλλόγων αλλά και των Μέσων Μαζική Ενημέρωσης.
Εμείς θα ζητήσουμε να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Άγιος Νικόλαος 1η Σεπτεμβρίου 2015

Σύγχρονος Δήμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου