Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Μπουτάρης του "ΝΑΙ" τώρα ψηφίζει Τσίπρα (βίντεο)- Τα Μνημόνια ενώνουν....


Στροφή 180 μοιρών στη στάση του προς τον Αλέξη Τσίπρα κάνει ο Γιάννης Μπουτάρης που ευχήθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, στη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης το πρωί της Δευτέρας. 
Τον περασμένο Ιούνιο σχολιάζοντας την πορεία της διαπραγμάτευσης, ήταν ο Γιάννης Μπουτάρης που κατηγορούσε τον Τσίπρα ότι "δεν έχει χτυπήσει ποτέ κάρτα" και πως είναι ένας "μπολσεβίκος".

"Η σχέση με τον πρόεδρο είναι εξαιρετικά καλή" είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξερχόμενος της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα. "Του ευχήθηκα καλή επιτυχία στις εκλογές, να μην αφήσει τον αγώνα που έχει ξεκινήσει στη μέση και να προχωρήσει στην ανόρθωση της χώρας" συμπλήρωσε, δηλώνοντας ουσιαστικά τη στήριξή του στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές. 

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για "αμοιβαία εκτίμηση" κι έδωσε βάρος στις προοπτικές που έχει η Θεσσαλονίκη ως αναπτυξιακός και πολιτιστικός κόμβος όχι μόνο της βόρειας Ελλάδας αλλά της ευρώυτερης περιοχής των Βαλκανίων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε και την ανάγκη αλλαγών στον Καλλικράτη ώστε να ενισχυθεί η τοπική αυτοδιοίκηση τόσο σε αρμοδιότητες όσο και σε πόρους αλλά και την ανάγκη παρεμβάσεων σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες διέρχονται από τη συμπρωτεύουσα στο δρόμο τους προς την κεντρική Ευρώπη.

Η αλήθεια είναι πως η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές κι η υπογραφή από τον Αλέξη Τσίπρα του τρίτου μνημονίου, ενδεχομένως έκανε τον τελευταίο πιο "ελκυστικό" πολιτικά στο δημοφιλή δήμαρχο της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, πρέπει να απαντήσει ο κ. Μπουτάρης, όταν ο Αλέξης Τσίπρας "ξεκίνησε αγώνα για την ανόρθωση της χώρας", δεν ήταν "μπολσεβίκος των αμφιθεάτρων" που "δεν ξέρει τί θα πει μεροκάματο" όπως είχε πει μόλις τρεις μήνες πριν;
Δείτε το σχετικό βίντεο, από τον περασμένο Ιούνιο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου