Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση Μ. Θραψανιώτη με Ένωση Αστυνομικών

Αντιπροσωπεία  του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, τον Πρόεδρο κ. Ηλία Νταραρά και Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλαο Τζουμάκα.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης ενημέρωσαν τον κ. Θραψανιώτη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο έργο τους λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα που αφορούν το έργο της Αστυνομίας στο νομό. Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στις δυσλειτουργίες που θα προκληθούν στην ομαλή εκτέλεση του Αστυνομικού έργου στην περιοχή της Ιεράπετρας, αν υλοποιηθεί η πρόταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου για κατάργηση των τμημάτων Ασφαλείας και Τροχαίας στην Ιεράπετρα και εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης τόνισε ότι είναι αδιανόητο γενικά να καταργούνται ή να κλείνουν υπηρεσίες, είτε αυτό αφορά τον τομέα της υγείας ή της εκπαίδευσης είτε  της προστασίας του πολίτη.

Οι αλλαγές που είναι απαραίτητο να γίνουν λόγω περιορισμών και οικονομικών δυσκολιών, πρέπει:
  • Να γίνονται με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των πολιτών,
  • Να εξασφαλίζουν τη συναίνεση των ενδιαφερομένων και να είναι αποτέλεσμα  διαλόγου
  • Να μην οδηγούν σε αντιπαραθέσεις τις τοπικές κοινωνίες.
  • Να εντάσσονται σε ένα συνολικότερο σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση και εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα.

Συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεργασία για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία της Αστυνομίας και την καλλιέργεια του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου