Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Η στημένη εσπερίδα του κ. Δημάρχου για τάχαμ - τάχαμ πλατιά ενημέρωση των δημοτών και το άδοξο τέλος της ( όποιος σπέρνει ανεμογεννήτριες θα θερίσει θύελλες)

του Μιχάλη Χουρδάκη - Νίσπητα

Έχω να πω πολλά για τη μεθόδευση της δημοτικής μας αρχής στο να μας πείσει για την αναγκαιότητα της εγκατάστασης ΒΑΠΕ στις κορυφογραμμές του Μεραμπέλου, ύστερα από τη σκηνοθεσία της αποψινής Λαικής Συνέλευσης στον κινηματογράφο Δρήρος της Νεάπολης  (Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015).

Μας έφερε η Δημοτική μας αρχή για ομιλητές , δυο γνωστούς υποστηριχτές των ΒΑΠΕ , χωρίς να λάβει υπόψη της (αφού το πάνελ ήταν στημένο), την πρόταση επί διαδικαστικού του κ. Δημοσθένη Μεθυμάκη ώστε να λάβουν μέρος  και 2 άλλοι ομιλητές, γνωστοί κι αυτοί για τις εναντίον των εγκαταστάσεων ΒΑΠΕ απόψεις τους. 

Η άρνηση απομέρους του αντιδημάρχου κ. Κοκκίνη , που διηύθηνε την εσπερίδα ,να δεχτεί την πρόταση του κ. Μεθυμάκη, πυροδότησε το ήρεμο μέχρι τότε ακροατήριο στην πρώτη αντίδραση , που έστειλε καθαρό το μήνυμα ότι η Τοπική Κοινωνία ήταν αντίθετη στις προθέσεις της Δημοτικής αρχής. 

Στη συνέχεια , το λόγο πήρε ως πρώτος ομιλητής ο κ. Χρυσόγελος γνωστός υπέρμαχος των εγκαταστάσεων ΒΑΠΕ στη Χώρα. 15 ολόκληρα λεπτά αφέθηκε ο κ. Χρυσόγελος από το ακροατήριο να αναπτύξει τις θέσεις του πάνω στο θέμα της πιθανής εγκατάστασης ανεμογεννητριών στις κορυφογραμμές  του Μεραμπέλου και ο κύριος αυτός αναφέρονταν σε άλλο μήκος κύματος από το κύριο θέμα της συνέλευσης, προπαγανδίζων και μόνο.

Παρόντες στη Συνέλευση ήσαν εκπρόσωποι του Αποπηγαδιού Χανίων που αγωνίζονται χρόνια τώρα κατά των ΒΑΠΕ, χωρίς μέχρι στιγμής να επιτύχουν κάτι ουσιαστικό, εκπρόσωποι της Ιεράπετρας , εκπρόσωποι Σητείας, εκπρόσωποι των Οικολόγων Μεραμπέλου κ.α. 

Το ακροατήριο αντέδρασε, με φωνές, στην προπαγάνδα στην οποία είχε επιδοθεί ο ομιλητής, και ο Νίσπιτας δεν άντεξε την ανακατωσούρα, γι αυτό και με στεντόρεια φωνή, ανέκραξε............. 
- Κύριε Χρυσόγελε, έχετε υποτιμήσει υπέρμετρα το πνευματικό επίπεδο των ακροατών σας, .......... οπότε, ξεσηκώθηκαν και οι παρόντες κτηνοτρόφοι αλλά και άλλοι παριστάμενοι, όπως ο κ. Μπαλοθιάρης , ο κ. Μαρκάκης Μανόλης κ.α. ,   με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί για δεύτερη φορά πανδαιμόνιο στη αίθουσα, να σταματήσει το λακιρντί ο κ. Χρυσόγελος αλλά και να δηλώσει ο δεύτερος ομιλητής κ. Χριστάκης ότι δεν θα ομιλήσει και καλώς έπραξε. Τελικά η εσπερίδα έληξε άδοξα. 

Επικαλούνται οι οργανωτές ότι οι ενιστάμενοι και θορυβούντες δεν σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες .Θυμήθηκαν λοιπόν τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις επικαλέστηκαν, αυτοί που καταπάτησαν κάθε ίχνος δημοκρατικών διαδικασιών πάνω στο θέμα, αγνοώντας την παλιά ( παραποιημένη στο ελάχιστο) παροιμία , που μας διδάσκει ότι........ όποιος σπέρνει ανεμογεννήτριες θερίζει θύελλες. 


Γεγονός παραμένει ότι αν το Δημοτικό μας Συμβούλιο θέλει να συνεχίσει η ηρεμία στην Τοπική μικρή μας Κοινωνία, η απόφασή του τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου που συγκαλείται το Δημοτικό μας Συμβούλιο, να ταχθεί με την πληθώρα των αποφάσεων δεκάδων Τοπικών φορέων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών κατά των ΒΑΠΕ, άλλως ας περιμένει τα χειρότερα που θα ακολουθήσουν και μην επικαλεστεί ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος τότε, δήθεν τραμπουκισμούς σε βάρος τους αλλά ούτε και την τήρηση Δημοκρατικών διαδικασιών (χούι τους) άλλη φορά, γιατί τις έχουν  καταπατήσει αυτοί και είναι ηθικοί αυτουργοί σε ότι ακολουθήσει την πιθανή θετική απόφασή τους. Ο πόλεμος που θα κηρύξουν οι δημότες σε βάρος τους και δυναμικός και ανεξέλεγκτος θα είναι , όπως προβλέπω. Άσε που οι πληροφορίες που έχω κάνουν λόγο για ψήφισμα του Λαού Απάνω Μεραμπέλου να καταστούν ανεπιθύμητοι στην περιοχή,  ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος  για θέματα Νεάπολης Αντιδήμαρχος οπότε η κατάσταση που θα δημιουργηθεί δεν θα είναι εύκολη.

Ειδικότερα το παραμελημένο, από τη Δημοτική μας αρχή, Απάνω Μεραμπέλο που πρώτο έδειξε σημεία συμφιλίωσης στην παλιά αμαρτία των πατεράδων ένθεν κακείθεν, δεν θα μείνει απαθές, αλλά θα ξεσηκωθεί αφού αδικείται σφόδρα. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους, ας μετρήσουν τα πράγματα στη σωστή τους βάση και ας σκεφτούν ότι το Απάνω Μεραμπέλο δεν επιθυμεί την ανάπτυξη που ονειρεύονται γι αυτό, εξυπηρετούντες ξένα προς τον τόπο συμφέροντα.

Οι σπορείς τριβόλων και παγίδων στη σημερινή αρμονική και ειρηνική συμβίωση των κατοίκων Απάνω και Κάτω Μεραμπέλου, ας λάβουν σοβαρά υπόψη τους την προειδοποίηση αυτή και ας μην καλλιεργούν διχόνοιες. Ήδη κυκλοφορεί το σλόγκαν…………..  Ας βάλει ο Ζερβός τις  ανεμογεννήτριες στα ….Πλευρά. Χρόνια τώρα προσπαθώ με τις όποιες δυνάμεις μου,  να συνετίσω  τα…….παλιά μυαλά.  

Φανταστείτε φίλοι αναγνώστες ένα τουριστικό διαφημιστικό φυλλάδιο του Μεραμπέλου, να προβάλλει στα αξιοθέατά του , τις κορυφογραμμές του τόπου, με τις ανεμογεννήτριες , τα υβριδικά και άλλα ....... πάρκα .... όπως ονομάζουν - διά το εύηχον - τις βιομηχανίες αυτές. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα ψάχνουμε τους ξένους αλλά και τους Έλληνες τουρίστες, με……….. τα κυάλια. 
Ειδικότερα το Απάνω Μεραμπέλο, έχει εχέγγυα ανάπτυξης σε άλλους τομείς που έχουν τεθεί από
την παρούσα Δημοτική αρχή, στο περιθώριο, όπως βλέπουμε.

ΝΙΣΠΙΤΑΣ

1 σχόλιο:

 1. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ 17 ΧΡΟΝΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ
  ...... Η αποσυναρμολόγηση μιας ανεμογεννήτριας είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς πρόκειται για εργοστάσιο ύψους δεκάδων μέτρων και βάρος εκατοντάδων τόνων. Οι εταιρείες που αναλαμβάνουν τις εν λόγω εργασίες χρεώνουν έως και δεκαδες χιλιαδες ευρώ το κάθε κομμάτι της γηραιάς ανεμογεννήτριας.
  Στη πράξη χρησιμοποιούνται ειδικοί γερανοί και η ανεμογεννήτρια κόβεται σε κομμάτια. Διάφορα εξαρτήματα πωλούνται πανεύκολα σε αγορές του νότιας Ευρώπης όπου υπάρχει ζήτηση για εξοπλισμό αυτού του είδους.
  Όπως υποστηρίζουν οι γνώστες , δεν γίνεται να ρίξει το συνεργείο μια ανεμογεννήτρια στο έδαφος σαν τηλεγραφοστηλο, γιατί θα υποστεί τέτοιες ζημιές που ο εξοπλισμός της θα χάσει την αξία του.
  Δηλαδή οι εταιρείες του κλάδου οφείλουν να δώσουν μπόλικα χρήματα στη φάση αυτή, που αφορά στο τέλος της διάρκειας ζωής ενός αιολικού πάρκου
  Ποιος λοιπόν μπορεί να μα εγγυηθεί ότι τα σχεδιαζόμενα αιολικά πάρκα θα κατασκευαστούν με καινούργια υλικά κι όχι με μεταχειρισμένα που θα μολύνουν περισσότερο απ ότι τα καινούργια το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα με αποσπώμενα σουπερτοξικα μικροσωματιδια ??
  Και το σημαντικότερο υπάρχει περίπτωση ποτέ στο Ελλάντα να απομακρυνθούν ποτέ από τη θέση τους όλα αυτά τα ικριώματα όταν έρθει η ώρα τους η θα αντικατασταθούν εκ νέου με αλλα μεταχειρισμένα υλικά ??
  Κ.Κ

  ΑπάντησηΔιαγραφή