Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Το βιογραφικό της υποψήφιας βουλευτού με το ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Καζαμία και ένα πολιτικό κείμενο της

ΕΙΡΗΝΗ ΕΜΜ. ΚΑΖΑΜΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Γεννήθηκε το 1961 στη Σητεία και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε το 1979 από το ΡΑΛΛΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. Σπούδασε ιδιαιτέρα γραμματέας στο εμπορικό κολέγιο “Άγ. Γεώργιος” στην Κηφισιά. Εργάσθηκε ως γραμματέας και υπεύθυνη εξαγωγών σε  διάφορες εμποροβιομηχανικές εταιρείες της Αθήνας. Το 1995 επέστρεψε με την οικογένεια της στη Σητεία για μόνιμη εγκατάσταση. Συμμετείχε στα σωματεία εργαζομένων των εταιρειών ΠΕΡΦΙΛ Α.Ε. & Σ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α.Ε. Σήμερα είναι ιδιοκτήτρια της ταβέρνας “ΠΛΑΤΕΙΑ” στο Πισκοκέφαλο Σητείας

Ένα πρόσφατο κείμενο της κας. Καζαμία:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ


Αγαπητοί αναγνώστες, φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Οι μέρες που ζούμε είναι ιστορικές.  Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της μετά την μεταπολίτευση.

Αναφερόμαστε συχνά τον τελευταίο καιρό στην πρώτη αριστερή κυβέρνηση του τόπου και θέλουμε να είμαστε υπερήφανοι γι' αυτήν όμως η πραγματικότητα που ζούμε είναι σκληρή και αμείλικτη.

Η ΠΡΩΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, η κυβέρνηση που ψηφίστηκε από το λαό στις 25 του Γενάρη και στηρίχθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες  με το δημοψήφισμα στις 5 του Ιούλη, η οποία έχει την αποδοχή και τη στήριξη του κόσμου, δεν έχει καταφέρει ακόμα να κυβερνήσει σύμφωνα με την ιδεολογία της και τις εξαγγελίες της και βρίσκεται στη δίνη ενός ακήρυχτου οικονομικού πολέμου που της γίνεται από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας.  

Τα αποτέλεσμα αυτού του πολέμου τα ζούμε καθημερινά.  Επιδείνωση σε όλους τους τομείς:  της οικονομίας,  της κοινωνίας , της αντιμετώπισης της ανθρωπιστική κρίσης, του μεταναστευτικού προβλήματος, κλπ.  Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή που να μην πλήττεται.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα  βρίσκεται  στο χειρότερο σημείο της με την ύφεση να καλπάζει και την κοινωνία να υποφέρει.

Η πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο βρίσκεται στο ζενίθ με κυβερνητικούς βουλευτές να στηρίζουν μεν κατά ομολογία τους την κυβέρνηση αλλά να καταψηφίζουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης και να ετοιμάζονται για την ίδρυση νέου κόμματος.

Δυστυχώς σύντροφοι ήλθε η ώρα που πρέπει να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε.

Έξι μήνες η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε με τους δεσμούς της ΕΕ. Και μετά από έξι μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και της εξόδου από το ευρώ.

Την ύστατη στιγμή ο πρωθυπουργός  αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει πρακτική και συνετή εναλλακτική στο πακέτο στήριξης και στους όρους του και γι' αυτό έκανε μεταβολή, κατάφερε να υπογράψει νέα σύμβαση για να κρατήσει την χώρα στην ζώνη του ευρώ (ενώ άλλοι είχαν ήδη έτοιμο το σχέδιο της εξόδου της) και να πάρει την υπόσχεση για τριετή χρηματοδότηση, επενδυτικό πρόγραμμα και επανεξέταση της βιωσιμότητας του χρέους από το Νοέμβριο. Για τον Αλέξη Τσίπρα αυτή είναι η αρχή μιας τεράστιας αποστολής: πρέπει να κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε.

Το πρόγραμμα που διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση θα φέρει πολλά και δυσβάσταχτα μέτρα. Η Ελληνική κοινωνία θα βιώσει για ακόμα μία φορά μια βαριά λιτότητα. Όμως με την έξοδο από το ευρώ και την χρεωκοπία θα ήταν καλλίτερα τα πράγματα?  Όχι βέβαια. Δέκα φορές χειρότερα χωρίς κανείς να γνωρίζει το βάθος και το χρόνο που θα χρειαζόταν να εργασθούμε  για να περάσουμε από την απόλυτη φτώχεια στην ανάκαμψη όπως ευαγγελίζονται οι υποστηριχτές της ρήξης.

Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα που δίνει πολλές ελπίδες για την επιτυχή εφαρμογή αυτού του μνημονίου και την οριστική απαλλαγή της Ελλάδας από μνημόνια, εφαρμοστικούς νόμους, τρόικα, δεσμούς, είναι ότι ο κόσμος πιστεύει στον Αλέξη Τσίπρα και θα δώσει την στήριξη του για μια ακόμα φορά με μεγάλη πλειοψηφία σε οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση με τον Α. Τσίπρα πρωθυπουργό και αυτό δημιουργεί την ευκαιρία να γίνουν αποδεκτές ακόμα και οι πιο σκληρές πολιτικές. Θα ζήσουμε το φαινόμενο δύσκολα μέτρα, περικοπές και φόροι  να γίνονται αποδεκτά με στωικότητα και υπομονή από όλους τους Έλληνες γιατί θα έχουν καταλάβει, αλλά το κυριότερο γιατί θα θέλουν  να στηρίξουν τον πρωθυπουργό τους και την κυβέρνηση τους.  Και όλοι ξέρουμε ότι εάν οι Έλληνες πεισμώσουν μπορούν να κάνουν και θαύματα.

Για έναν άνθρωπο που πιστεύει στην αριστερά και έχει αγωνιστεί για την επικράτηση της, είναι δύσκολο να συμβιβαστεί και να ψηφίσει αυτά τα οποία πολέμαγε χθες. Όταν είσαι όμως κυβέρνηση του τόπου και αντιλαμβάνεσαι την ευθύνη που σου έχει δώσει ο λαός με την ψήφο του για να βελτιώσεις την ζωή του και όχι να τον οδηγήσεις στην απόλυτη φτώχεια τότε αναγκάζεσαι να κάνεις και  επώδυνους συμβιβασμούς.  

Με το δημοψήφισμα ο λαός έδωσε 62% στο ΟΧΙ που όμως δεν σήμαινε και έξοδο από το ευρώ. Ο απλός κόσμος έδωσε εξουσιοδότηση στον Αλέξη Τσίπρα να διαπραγματευθεί σκληρά αλλά να κρατήσει την χώρα στην ευρωζώνη. Μετά από 5 χρόνια λιτότητας κανείς δεν αντέχει περισσότερη φτώχεια. Είναι όμως όλοι έτοιμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση τους και τον πρωθυπουργό τους για να μην χρειαστεί η χώρα να ξανα-υπογράψει μνημόνια και όλη αυτή η δυσάρεστη περιπέτεια να λήξη μετά την πάροδο των τριών ετών.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι δουλειά, δουλειά και μόνο δουλειά από όλους μας για να τα καταφέρουμε.

Όσοι αποφασίσουν να αποχωρήσουν από το κόμμα πιστεύω ότι θα κάνουν την λάθος επιλογή.  Είναι πιο επώδυνο να ψηφίσεις ναι σε μέτρα που δεν τα θέλεις, δεν τα πιστεύεις  αλλά πρέπει να τα αποδεχθείς και πρέπει να δουλέψεις για να ξεπεράσεις τις επιπτώσεις τους και τελικά να καταφέρεις να ανατρέψεις το κλίμα και να προχωρήσεις παρακάτω, στην δική σου αριστερή πολιτική, παρά να ψηφίσεις όχι, να αποστασιοποιηθείς και να αποχωρήσεις.

Οι ωραιότεροι αγώνες είναι αυτοί που δεν δόθηκαν ακόμα, και μας περιμένουν πολλοί και μεγάλοι αγώνες για να σωθεί η πατρίδα μας, η αριστερά, η τιμή μας αλλά πάνω απ' όλα η ελπίδα για την οποία μας ψήφισε ο ελληνικός λαός.

Ας  μην την προδώσουμε σήμερα για να μην το μετανιώνουμε αύριο.

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΖΑΜΙΑ
Μέλος της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΤΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου