Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Η Λαϊκή Ενότητα για τους αγρότες

Άγρια φοροεπιδρομή κατά των αγροτών φέρνει το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν οι 222 Βουλευτές του νέο-μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ και των μνημονιακών κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Συγκεκριμένα με το 3ο μνημόνιο:
  • Αυξάνεται ο ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, σπόρους κ.λπ.) από το 13% στο 23%.
  • Τριπλασιάζονται οι ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ.
  • Διπλασιάζεται αναδρομικά από 1/1/2014 η προκαταβολή φόρου από το 27,5%, που ίσχυε με βάση το νόμο, που είχε εισηγηθεί η πρώην αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών και νυν στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Νάντια Βαλαβάνη, στο 55%. Η αύξηση της προκαταβολής του φόρου  θα φτάσει στο 100% από 1/1/2017 αφού οι αγρότες εξομοιώνονται με τους ελευθέρους επαγγελματίες.
  • Καταργείται ο «νόμος Βαλαβάνη» για το αφορολόγητο των αγροτικών επιδοτήσεων μέχρι το ποσό των 12.000 ευρώ. Με βάση το 3ο μνημόνιο οι αγροτικές επιδοτήσεις φορολογούνται από το πρώτο ευρώ!
  • Αυξάνεται δραματικά η τιμή του πετρελαίου γιατί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου ανεβαίνει από 66 ευρώ το χιλιόλιτρο στα 200 ευρώ από 1/10/2015 και φτάνει στα 330 ευρώ 1/10/2016. Έτσι καταργείται η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για όλους τους αγρότες.
  • Αυξάνεται ο συντελεστής φορολόγησης. Από το σημερινό 13% στο 20% από 1/1/2016 και στο 26% από 1/1/2017 από το πρώτο ευρώ!
  • Αυξάνεται η τιμή του αγροτικού ρεύματος.

Η άδικη αυτή φοροεπιδρομή κατά των αγροτών σε συνδυασμό με την αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος στις 11 ημέρες οδηγούν σε εξόντωση τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Είναι λοιπόν μονόδρομος η καταστροφή και η εξαθλίωση του ελληνικού λαού;

Εμείς απαντάμε ΟΧΙ.

Η μόνη ελπίδα σήμερα ενόψει και των εκλογών είναι η ενίσχυση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Μόνο  με ισχυρή ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και συλλογικούς αγώνες μπορεί η χώρα να ανακτήσει τη λαϊκή και εθνική ανεξαρτησία της, να προχωρήσει σε μία νέα προοδευτική πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης και να βάλει τέλος στα μνημόνια και την υποτέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου