Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

       Tο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, καλεί τα μέλη του στην πρώτη Εκλογική Γενική Συνέλευση του Σωματείου, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, στην αίθουσα του Επιμελητήριου Λασιθίου (Ι.Κουνδούρου 17, Άγιος Νικόλαος).
       Ο νεοσύστατος ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικoύ χαρακτήρα, με έδρα την πόλη του Αγίου Νικολάου και με σκοπό την ανάπτυξη, εξύψωση και διάδοση της ορειβασίας και πεζοπορίας. Η πολύμηνη διαδικασία σύστασης του Συλλόγου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο, έχει πλέον ολοκληρωθεί. Tο καταστατικό που αποτελείται από 24 άρθρα και υπογράφεται από 59 ιδρυτικά μέλη, επικυρώθηκε από το Ειρηνοδικείο της Νεάπολης (διάταξη 10/2015) και η εγγραφή του Συλλόγου καταχωρήθηκε με αριθ. 955/22-6-15 στο βιβλίο Σωματείων που τηρείται στο Πρωτοδικείο Λασιθίου.
       Αρχικά ξεκίνησε σαν μια μικρή παρέα φίλων που τους ένωσε η αγάπη τους για την φύση, στην πορεία του χρόνου όμως η ομάδα μεγάλωσε, με τελική κατάληξη την ανάγκη δημιουργίας του Σωματείου. Διοργανώνονται ημερήσιες ορειβατικές/πεζοπορικές διαδρομές (συνήθως κάθε Κυριακή) και παράλληλες δράσεις που σχετίζονται με την γνωριμία και προστασία της ορεινής φύσης.
       Το προσωρινό Δ.Σ συγκαλεί Γ.Σ, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
       1. Ενημέρωση των μελών από το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα και διαχειριστικός-οικονομικός απολογισμός.    
       2. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης και Εφορευτικής  
       3. Καθορισμός  του ύψους της ετήσιας συνδρομής από τη Γ.Σ. Το προσωρινό Δ.Σ προτείνει και λόγω της οικονομικής συγκυρίας ένα συμβολικό ποσό (π.χ 10 €) ετησίως, ώστε η συμμέτοχή στις δράσεις του Συλλόγου να είναι προσιτή σε όλους. ΄Οσοι έχουν πληρώσει προκαταβολικά 10 € για τα έξοδα δημιουργίας του Σωματείου, θα θεωρηθεί καταβολή της ετήσιας συνδρομής.
       4. Εγγραφή νέων μελών
       5. Καθορισμός του τρόπου συμμετοχής στις πεζοπορίες ατόμων που δεν ανήκουν στο Σύλλογο. Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Σωματείου συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις εντελώς δωρεάν.
       6. Η Γ.Σ μπορεί επίσης να συζητήσει και να αποφασίσει και για οποιοδήποτε θέμα τεθεί από τα μέλη και δεν συμπεριλαμβάνεται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
       7. Εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για τα όργανα του Σωματείου έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει μόλις η Γ.Σ ενημερωθεί και αποφασίσει για τα θέματα 1-6 της ημερήσιας διάταξης και θα λήξει στις 21:00.           
      Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στο blog του Συλλόγου (pezopories.blogspot.gr), στο facebook, με email στα μέλη και στους φίλους και τηλεφωνικά από τα μέλη του προσωρινού Δ,Σ. Επίσης το καταστατικό, τα έγγραφα αναγνώρισης του Συλλόγου και οι όροι συμμετοχής στις πεζοπορίες, έχουν αναρτηθεί στο blog.
       Η ενεργή συμμετοχή στο Σύλλογο θα δώσει νέα δυναμική στην ομάδα και θα διευρύνει τα περιθώρια δράσης. Ευχή και ελπίδα ο Σύλλογος μας να λειτουργήσει με το ίδιο ομαδικό πνεύμα και σύμπνοια που λειτούργησε μέχρι τώρα η άτυπη, αλλά αποτελεσματική ομάδα μας…
                                                                                                                                      Από το προσωρινό Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου