Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Η σύζυγος του Δημάρχου Αγίου Νικολάου τοποθετήθηκε στην επιτροπή διαχείρησης του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου


Στο πρωτοσέλιδο της σημερινής "Ανατολής" διαβάσαμε ότι συγκροτήθηκε 7μελης επιτροπής διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου που δημιουργεί ο ΟΚΥΔΑΝ και θα ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία του.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην Επιτροπή Διαχείρισης έχει τοποθετηθεί η σύζυγος του δημάρχου Αντ. Ζερβού  ως "εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα της πόλεως¨", χωρίς να διευκρινίζεται ποιου.

Το παράξενο είναι ότι, ενώ κοινωνικοί φορείς όπως το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου και η ΕΛΜΕ Λασιθίου συμμετέχουν εδώ και 4 χρόνια στο δίκτυο αλληλεγγύης του ΟΚΥΔΑΝ "Ελπίζω" και βοηθούν  στο έργο του δικτύου, δεν επελέγη κάποιος εκπρόσωπος αυτών των φορέων για να συμμετέχει στην επιτροπή διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αλλά επελέγη η σύζυγος του δημάρχου! 
Άραγε με ποιο κριτήριο έγινε η επιλογή του φορέα που θα έχει εκπρόσωπο στην επιτροπή διαχείρισης;

Ελπίζουμε να υπάρξουν επαρκείς απαντήσεις σε αυτό το θέμα, που έρχεται να προστεθεί σε όσα ακούγονται για "ενός ανδρός αρχή" στις διαδικασίες διοίκησης του Δήμου.

1 σχόλιο:

 1. ΜΟΥΔΑΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ8 Οκτωβρίου 2015 - 12:03 π.μ.

  Με εκπληξη διαβασα την σημεριμη ανακοινωση του blog για την επιτροπή διαχείρησης του κοινωνικού παντοπωλείου. O διαχειρηστης του blog θα μπορούσε να επικοινωνησει με τη διεύθυνση του οργανισμού και να του λυθουν οι οποισδήποτε αποριες.
  Το δίκτυο ΕΛΠΙΖΩ συμμετεχει στο κοινωνικό παντοπωλέιο και δεν είναι μόνο το εργατικό κέντρο Λασηθίου και η ΕΛΜΕ, αλλά είναι και οι τριτεκνοι οι πολυτεκνοι οι ξενοδοχουπάλληλοι οι καθηγητες οι δασκαλοι η εκκλησία οι εθελοντες και άλλοι φορείς οι οποίοι πάντα στηρίζουν τις δράσεις του ΟΚΥΔΑΝ και τους ευχαριστούμε γιαυτό.
  Αν οι εκπόσωποι από κάθε φορέα εμπαιναν στην επιτροπή διαχείρησης θα επρεπε να είχε τουλαχιστον 25 άτομα και θα αδυνατούσε να ανταπαξέλθει στο έργο της.
  Η δομή του κοινωνικού παντοπωλείου στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εθελοντική εργασία.
  Η κ. Ζερβού ως εκπρόσωπός των εθελοντων έχει ασχοληθεί πάνω από 6 μήνες για την δημιουργία του κοινωνικού παντοπωλείου. Ο ρόλος της είναι να συντονίζει το δίκτυο ΕΛΠΙΖΩ.
  Η τοποθέτηση της στη επιτροπή διαχείρησης είναι αποκλειστικά δική μου επιλογή και ειναι αδικο να γίνεται μικροπολιτική για ενα θεμα που σκοπό εχει την ανακούφιση των ευπαθων κοινωνικών ομάδων της πολης μας.

  Με εκτιμηση
  Μουδατσακης Νικόλαος MD PhD
  Προεδρος ΟΚΥΔΑΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή