Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Ο πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ απαντά στην ανάρτηση μας για την τοποθέτηση της συζύγου του δημάρχου στην επιτροπή διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Με εκπληξη διαβασα την σημεριμη ανακοινωση του blog για την επιτροπή διαχείρησης του κοινωνικού παντοπωλείου. O διαχειρηστης του blog θα μπορούσε να επικοινωνησει με τη διεύθυνση του οργανισμού και να του λυθουν οι οποισδήποτε αποριες.
Το δίκτυο ΕΛΠΙΖΩ συμμετεχει στο κοινωνικό παντοπωλέιο και δεν είναι μόνο το εργατικό κέντρο Λασηθίου και η ΕΛΜΕ, αλλά είναι και οι τριτεκνοι οι πολυτεκνοι οι ξενοδοχουπάλληλοι οι καθηγητες οι δασκαλοι η εκκλησία οι εθελοντες και άλλοι φορείς οι οποίοι πάντα στηρίζουν τις δράσεις του ΟΚΥΔΑΝ και τους ευχαριστούμε γιαυτό.
Αν οι εκπρόσωποι από κάθε φορέα εμπαιναν στην επιτροπή διαχείρησης θα επρεπε να είχε τουλαχιστον 25 άτομα και θα αδυνατούσε να ανταπαξέλθει στο έργο της.
Η δομή του κοινωνικού παντοπωλείου στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εθελοντική εργασία.
Η κ. Ζερβού ως εκπρόσωπός των εθελοντων έχει ασχοληθεί πάνω από 6 μήνες για την δημιουργία του κοινωνικού παντοπωλείου. Ο ρόλος της είναι να συντονίζει το δίκτυο ΕΛΠΙΖΩ.
Η τοποθέτηση της στη επιτροπή διαχείρησης είναι αποκλειστικά δική μου επιλογή και ειναι αδικο να γίνεται μικροπολιτική για ενα θεμα που σκοπό εχει την ανακούφιση των ευπαθων κοινωνικών ομάδων της πολης μας.

Με εκτιμηση
Μουδατσακης Νικόλαος MD PhD
Προεδρος ΟΚΥΔΑΝ

Ένα σχόλιο από το Ιστολόγιο: Δυστυχώς ο Ν. Μουδατσάκης δεν απάντησε σε κανένα από τα δύο ερωτήματα που θέσαμε. Δεν μας είπε ούτε ποιου κοινωνικού φορέα της πόλης είναι εκπρόσωπος η σύζυγος του δημάρχου (αναφέρει μόνο αόριστα ότι είναι εκπρόσωπος των εθελοντών). Και κυρίως δεν μας λέει με ποιο κριτήριο έγινε η επιλογή του φορέα που θα έχει εκπρόσωπο στην επιτροπή διαχείρισης. Τώρα, όσον αφορά στο αν είναι αδικο ή όχι να γίνεται κριτική για ενα θεμα που σκοπό εχει την ανακούφιση των ευπαθων κοινωνικών ομάδων της πολης μας, να μας επιτρέψει ο κ. Μουδατσάκης να έχουμε τις επιφυλάξεις μας για το ποια είναι τα κίνητρα όσων από τη μια εμφανίζονται να βοηθούν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και από την άλλη στηρίζουν με κάθε τρόπο τη συνέχιση της πολιτικής των τελευταίων ετών που έχει εκτινάξει τα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου