Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών απόψε Τετάρτη 25/11 στις 18.30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου

Με τέσσερις παράλληλες ημερίδες σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Ρέθυμνο και Χανιά τιμά σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών η Επιτροπή Ισότητας των Φύλλων της Περιφέρειας Κρήτης. Στις ημερίδες θα γίνουν ομιλίες για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, και θα προβληθεί η ταινία-ντοκιμαντέρ «ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ του Νίκου Κορνήλιου. Δράση ευαισθητοποίησης διοργανώνεται και από το δήμο Ηρακλείου, στη Λότζια.

Οι τέσσερις ημερίδες παρουσιάστηκαν χθες στην Περιφέρεια Κρήτης από την Αντιπεριφερειάρχη- Αναπληρώτρια Πρόεδρο Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλλων Κρήτης Βιργινία Μανασάκη, την εκπρόσωπο της γ.γ. Ισότητας Χρυσούλα Ζερβάκη, τη γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Κρήτης Μερόπη Απελίδου, και την Πρόεδρο του Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου Μαίρη Παχιαδάκη.

Όπως είπε η κ. Μανασάκη, έχει ήδη εκδοθεί ενημερωτικό φυλλάδιο όπου υπάρχουν πληροφορίες για τις δομές (συμβουλευτικά κέντρα, μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) που υπάρχουν στην Κρήτη και παρεμβαίνουν στις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και όχι μόνο.

Από την πλευρά της η κ. Παχιαδάκη αναφέρθηκε στις διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και στην Κρήτη και τόνισε: «Δν πρέπει να ωραιοποιούμε την κατάσταση στο νησί μας. Υπάρχει πρόβλημα κακοποίησης, βίας κατά των γυναικών και εμφανίζεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα».

Αναλυτικότερα, οι εκδηλώσεις ανά Περιφερεική Ενότητα θα γίνουν ως εξής:
• ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 25/11 ώρα 18.30 αίθουσα Μικρό Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου
• ΛΑΣΙΘΙ, 25/11 ώρα 18.30 αίθουσα Επιμελητηρίου Λασιθίου
• ΡΕΘΥΜΝΟ, 25/11 ώρα 18.30 αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης
• ΧΑΝΙΑ, 25/11 ώρα 18.30 αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου