Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Στο Καστέλλι Φουρνής οι Νίκος Μεργιαλής και Παναγιώτης Μπερλής το Σάββατο 28/11 και την Κυριακή 29/11


Στο Καστέλλι Φουρνής Λασιθίου θα βρίσκονται στις 28 και 29 Νοεμβρίου οι Νίκος Μεργιαλής από τους Μουσικούς Ιχνηλάτες και ο Παναγιώτης Μπερλής από τα Διάφανα Κρίνα.
Η εμφάνισή τους στον «Πρόδρομο» εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας τους στην Ελλάδα,  όπου παρουσιάζουν ιδιαίτερα προσεγμένες μουσικές παραστάσεις με τραγούδια δικά τους, αλλά και άλλων δημιουργών ερμηνευμένα με το δικό τους προσωπικό ύφος, με πλήρες σχήμα ή με ακουστικά σετ, μοιράζοντας τις κοινές τους ανησυχίες και όρεξη για τη μουσική. 

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου φέρνουν στην παρέα «άρωμα» από Διάφανα Κρίνα, σε ένα μουσικό αφιέρωμα με επιλογές από το θρυλικό πλέον συγκρότημα. Το μουσικό τους ταξίδι συνεχίζεται την Κυριακή  με την δεύτερη εμφάνιση τους «στον Πρόδρομο» και τις αποσκευές γεμάτες τραγούδια, δικά τους και άλλων δημιουργών.

Ο Νίκος Μεργιαλής είναι ο ιδρυτής και ερμηνευτής των Μουσικών Ιχνηλατών και μαζί με το Νέστορα Κόκκαλη (drummer) αποτελούν το βασικό κορμό που συνθέτει το συγκρότημα. Με δύο επίσημες δισκογραφικές δουλειές «Είμαι ό,τι δεν είμαι» και «Άρχισε να φυσά» που υπογράφει σε στίχους και μουσική ο Νίκος Μεργιαλής και με κριτική ματιά σε θέματα κοινωνικά και πολιτικά, αλλά και χωρίς να λείπει το ερωτικό στοιχείο, οι μουσικές τους προτάσεις αποτελούν ένα πάντρεμα ροκ και παραδοσιακών στοιχείων, με τρόπο που στους δίσκους τους να συνυπάρχουν οι μπαλάντες με τα μπλουζ και τα δυναμικά κομμάτια. Το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ, που περιέχει ενδιαφέρουσες συνεργασίες, αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός των ημερών... Στην, πάνω από δεκαετή πλέον, πορεία του συγκροτήματος των Μουσικών Ιχνηλατών προστίθεται και ένας μεγάλος αριθμός εμφανίσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και πολλές σημαντικές συνεργασίες, Μ.Πασχαλίδης, Δ.Τσακνής, Β.Παπακωνσταντίνου, Γ.Μήτσης, Ευγ. Δερμιτάσογλου, με αστείρευτη επί σκηνής ενέργεια που ξέρουν να μεταδίδουν τόσο άμεσα στο κοινό…

Ο Παναγιώτης Μπερλής, ερμηνευτής, συνθέτης, τραγουδοποιός και πολυ-οργανίστας με μουσικές σπουδές στη τζαζ και κλασσική σύνθεση και στο πιάνο, στην τριαντάχρονη και πλέον μουσική του πορεία μέχρι σήμερα, έχει ιδρύσει διάφορα ροκ, εναλλακτικά και τζαζ μουσικά σχήματα παρουσιάζοντας δικά του κυρίως τραγούδια, συνθέσεις και διασκευές σε πολυάριθμες επιτυχημένες εμφανίσεις ανά τον κόσμο. Έχει συνθέσει και ενορχηστρώσει μουσική για το θέατρο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, όπως επίσης και για εικαστικές ενότητες της ζωγράφου Αγγελικής Κούρκουλου, με την οποία έχουν ιδρύσει την πρωτοποριακή μουσικο-εικαστική ομάδα “PanAngel8Arts” πλέκοντας τη μουσική με τη ζωγραφική δημιουργία σε συνθέσεις εμπνευσμένες από τη ζωγραφική και το αντίστροφο, καθώς και σε ζωντανά μουσικο-εικαστικά δρώμενα επί σκηνής, “LivePaint2LiveMusic”. Ως ιδρυτικό μέλος, πιανίστας, συνθέτης και τραγουδιστής στο συγκρότημα "Διάφανα Κρίνα" , έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες εμφανίσεις με μεγάλη επιτυχία σε Ελλάδα και εξωτερικό και πρόσφατα τις δύο μεγάλες συναυλίες στην Τεχνόπολη (Γκάζι) στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2015. Επίσης, πραγματοποιεί εμφανίσεις προσωπικές με πλήρες ή ακουστικό σχήμα καθώς και σε σύμπραξη με άλλους καλλιτέχνες, ερμηνεύοντας τραγούδια του, τραγούδια από τα Διάφανα Κρίνα καθώς και δικές του διασκευές επιλεγμένων τραγουδιών της ροκ και έντεχνης σκηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου