Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Πεζοπορία στο Πάνω Μεραμπέλλο την Κυριακή 29/11 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

Νοφαλιάς

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πεζοπορία στο Πάνω Μεραμπέλλο 
Νοφαλιάς-Σούβλος-Αδράβαστος-Νοφαλιάς

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ διοργανώνει πεζοπορία στα χωριά του Πάνω Μεραμπέλλου.
Η πεζοπορία είναι κυκλική, διάρκειας 6 ωρών περίπου (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις), με πορεία ανηφορική/κατηφορική και με ήπια υψομετρική διαφορά.
Η εκκίνηση είναι από τον γραφικό παραδοσιακό οικισμό του ΝΟΦΑΛΙΑ, με τους ελάχιστους κατοίκους και τα ξεχωριστά πετρόκτιστα σπίτια που βρίσκονται αραδιασμένα στην κορφή και στις πλαγιές μικρού λόφου. Η ομορφιά του Νοφαλιά δεν οφείλεται μόνο στην εντυπωσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών του, αλλά και στην αρμονική συνύπαρξη του ίδιου του οικισμού με τη φύση και το γύρω περιβάλλον. 
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε παλιό καλντερίμι με προορισμό τον μικρό οικισμό του ΣΟΥΒΛΟΥ με τους ελάχιστους κατοίκους. Με κατηφορική πορεία από σχετικά δύσβατο μονοπάτι θα κατέβουμε και θα διασχίσουμε το μικρό φαράγγι της περιοχής. Ακολουθώντας κατόπιν ανηφορική πορεία θα επισκεφτούμε τον σχεδόν ακατοίκητο οικισμό ΑΔΡΑΒΑΣΤΟΣ και τελικά θα επιστρέψουμε στον Νοφαλιά τερματίζοντας την κυκλική διαδρομή μας.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που ο καιρός το Σαββατοκύριακο είναι βροχερός, πιθανόν να δημιουργηθεί πρόβλημα στον σχεδιασμό της πεζοπορίας. Συγκεκριμένα το σημείο κατάβασης στο φαράγγι, να είναι λόγω της κακής κατάστασης του μονοπατιού και των γλιστερών βράχων, σχετικά δύσκολο μετά από έντονη βροχόπτωση. Στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν θα γίνει αλλαγή της διαδρομής με άλλη στην ίδια περίπου περιοχή.
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από τον ΄Αγιο Νικόλαο -οδός Κ.Καραμανλή 24, στις 8:15 το πρωί της Κυριακής.
Μετάβαση με δικά μας αυτοκίνητα.

Περισσότερες πληροφορίες για την πεζοπορία, όροι συμμετοχής, απαραίτητος εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου και στο τηλέφωνο 6945603032.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου