Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Ο κ. Υπουργός οφείλει να απαντήσει στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς οι οποίοι βιώνουν την κατρακύλα της τιμής του ελαιολάδου τους

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου με την απάντηση που έδωσε ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι δεν διαφωνεί με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εισαγωγή επιπλέον 35000 τόνων αδασμολόγητου Τυνησιακού ελαιολάδου στην Ε.Ε. Απλά θέτει κάποιους «αστερίσκους» και κάνει σχόλια σαν παρατηρητής.

Ο κ. Υπουργός οφείλει να απαντήσει στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς οι οποίοι βιώνουν την κατρακύλα της τιμής του ελαιολάδου τους. Τι έκανε και το υπουργείο και η κυβέρνηση συνολικά για να προστατεύσει το εισόδημα και το μόχθο τους; Τι έκανε για να μην κατρακυλήσει η τιμή του; Γιατί δεν αντέδρασε στην απόφαση για αύξηση των εισαγωγών Τυνησιακού ελαιολάδου και δικαιολογεί στην ουσία την απόφαση; Γιατί δεν έχει καταβληθεί ακόμη η ενιαία ενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς; Με συνέπεια να πωλούν μαζικά και να πληρώνουν τα έξοδα της ελαιοσυγκομιδής και φυσικά η μαζική πώληση συμβάλλει και αυτή στην πτώση της τιμής του.

Για τη τεράστια μείωση της τιμής του ελαιολάδου έχει μεγάλες ευθύνες το αρμόδιο υπουργείο και συνολικά η κυβέρνηση και οφείλει να τις αναλάβει και όχι να δικαιολογείται για τις πράξεις και τις παραλήψεις της.

Η μείωση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών λόγω της κατρακύλας της τιμής του ελαιολάδου και οι αντιαγροτικές μνημονιακές πολιτικές που έχουν ψηφιστεί και όσα ετοιμάζονται να ψηφιστούν το επομένη διάστημα, οδηγούν τους ελαιοπαραγωγούς όπως και το σύνολο των αγροτών στην οικονομική καταστροφή. Μόνη λύση ο ενωμένος μαζικός και δυναμικός αγώνας των αργήτων και όλου του λαού για να ανατραπεί η υλοποίηση του 3ου μνημονίου.

Λαϊκή Ενότητα Λασιθίου - Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου