Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ.


ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
(TZEΡΜΙΑΔΟ-ΣΕΛΙ ΑΣΦΕΝΤΑΜΙ-ΤΖΕΡΜΙΑΔΟ)


Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ.
Η πεζοπορία θα ξεκινήσει λίγο πριν την δυτική είσοδο του ΤΖΕΡΜΙΑΔΟ, από όπου θα ακολουθήσουμε ανηφορικό εντυπωσιακό παλιό καλντερίμι, μέσα σε μικρό πρινοδάσος, έχοντας πανοραμική θέα προς το οροπέδιο Λασιθίου και τους χιονισμένους ορεινούς όγκους της Δίκτης.
Η πορεία θα μας οδηγήσει στο διάσελο "ΣΕΛΙ ΑΣΦΕΝΤΑΜΙ" όπου βρίσκονται τα ερείπια 25 ανεμόμυλων και την εντυπωσιακή θέα προς τα "Ηρακλείωτικα" και το φράγμα του Αποσελέμη.
Στην συνέχεια θα περπατήσουμε για λίγο σε χωματόδρομο μέχρι την ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΑΠΟΥΡΑΣ, όπου εικάζεται ότι βρισκόταν αρχαίος οικισμός. Από μονοπάτι θα κατέβουμε στο χωριό Λαγού μέσα στο οροπέδιο και θα επιστρέψουμε στο Τζερμιάδο, από συνδυασμό αγροτικών δρόμων.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6948040401 (Ανδρέας)
ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 4 (χωρίς τις απαραίτητε στάσεις)
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 24), την Κυριακή το πρωί στις 08:00.
ΜΕΤΑΒΑΣΗ με δικά μας αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ του Συλλόγου, από το 2016 άτομα που δεν είναι μέλη του Συλλόγου μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν σε μία πεζοπορία (με την προϋπόθεση ότι έχουν τη απαιτούμενη φυσική κατάσταση και διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, σύμφωνα με την κρίση του αρχηγού). Εάν επιθυμούν να συνεχίσουν πρέπει να εγγράφονται μέλη του Συλλόγου, αποδεχόμενοι τους όρους συμμετοχής και το καταστατικό του Συλλόγου. Υπενθυμίζουμε ότι η μόνη οικονομική υποχρέωση που έχουν τα τακτικά μέλη του Συλλόγου είναι η καταβολή της ετήσιας συνδρομής των 10€ και μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν στις πεζοπορίες που διοργανώνει ο Σύλλογος κάθε Κυριακή.
Περισσότερες πληροφορίες για το καταστατικό, τους όρους συμμετοχής, τον εξοπλισμό στο blog του Συλλόγου: http://pezopories.blogspot.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ενδέχεται να γίνει τροποποίηση ή και αλλαγή της παραπάνω διαδρομής, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή, λόγω αναμενόμενης χιονόπτωσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου