Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


Ο σύλλογος ξεκινά πρόγραμμα διανομής το οποίο χρηματοδοτεί από το αποθεματικό του, και απευθύνεται μόνο σε όσους ανανεώνουν τη συνδρομή τους για το 2016.

Η διανομή περιλαμβάνει επτά προϊόντα, δύο από τα οποία είναι δώρο από το Super Market ΄΄ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ΄΄ που πάντοτε βρίσκεται κοντά στο σύλλογο και για αυτό εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας. Όσοι έχουν ανανεώσει μπορούν από την Πέμπτη να παραλαμβάνουν άμεσα τα τρόφιμα αυτά.

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. διαγράφονται όλες οι οφειλές-συνδρομέςαπό προηγούμενα έτη, λόγω οικονομικών δυσκολιών των μελών και η ανανέωση θα είναι για το 2016. Να σημειωθεί ότι δεν ισχύουν οι παλαιότερες κάρτες, αφού πανελλαδικά από την Ομοσπονδία έχει εκδοθεί ενιαία κάρτα τριτέκνων.

Οι ενημερώσεις (προσωπικές, π.χ. sms) θα γίνονται μόνο σε όσους έχουν ανανεώσει τη συνδρομή τους.

Διανεμήθηκαν το ρύζι και τα φρούτα στους δικαιούχους.

Ο σύλλογος συμμετείχε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, μέσω του Προέδρου, στο διήμερο εκδηλώσεων στην Πάτρα, το οποίο περιελάμβανε ημερίδα για τη Δημογραφική πολιτική, Δ.Σ της ΟΠΟΤΤΕ, διαμαρτυρία και αποκλεισμό διοδίων στο Ρίο και άλλες δραστηριότητες.

Ψηφίστηκαν επί της αρχής στο ΄΄ Παράλληλο Πρόγραμμα ΄΄ δύο σημαντικά άρθρα για τους τρίτεκνους. Το ένα είναι η εξομοίωση στη μοριοδότηση με τους πολύτεκνους (προσλήψεις) και το άλλο η δυνατότητα στους δήμους να παρέχουν άμεσα μειώσεις στους τρίτεκνους χωρίς την έγκριση της Περιφέρεια, όπως ίσχυε.

Από όλα τα παραπάνω και από πολλά άλλα που γίνονται εύκολα συμπεραίνει κάποιος πως οι σύλλογοι τριτέκνων είναι απαραίτητοι για να προβάλουν τα αιτήματα των και αυτά να γίνονται πραγματικότητα, ενώ παράλληλα εκτελούν προγράμματα που βοηθούν αρκετούς στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Για όλα αυτά χρειάζεται τη στήριξη εθελοντών και πολύ λιγότερο τη γκρίνια του καναπέ.

Από το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου