Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Πεζοπορία στο Μινωικό μονοπάτι Μύθων από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου την Κυριακή 27/3

Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου πεζοπορία στο Μινωικό μονοπάτι Μύθων

Την Κυριακή 27 Μαρτίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και την ομάδα ‘Προπατώ στην Κρήτη’ διοργανώνουν κοινή πεζοπορία στην περιοχή της Ιεράπετρας.
Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από τους Μύθους, το μικρό γραφικό χωριό με τα τρεχούμενα νερά, που βρίσκεται σε υψόμετρο 205 μ. βόρεια του Μύρτου. Η διαδρομή μας ακολουθεί παλιό ανηφορικό μονοπάτι που διασχίζει το δάσος με τα πανύψηλα πεύκα, με εντυπωσιακή θέα στην περιοχή και στο φαράγγι της Σαρακίνας που βρίσκεται στα αριστερά μας και λίγο χαμηλότερα. Αφού περάσουμε πάνω από το φαράγγι, συνεχίζουμε την πορεία μας σε μονοπάτι, με κατεύθυνση προς το Μεταξοχώρι. Λίγο πριν το χωριό κατευθυνόμαστε νοτιοδυτικά και ακολουθώντας αγροτικό δρόμο και μονοπάτια φτάνουμε στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής, σε υψόμετρο 950μ. Εκεί βρίσκεται το μικρό οροπέδιο Μινό, με ερείπια παλιών μιτάτων. Η επιστροφή μας στους Μύθους θα γίνει από το Μινωικό μονοπάτι, με κατηφορική πλέον πορεία, σε μια μαγευτική διαδρομή μέσα από όμορφη δασώδη περιοχή που στο τελευταίο τμήμα της προσφέρει εντυπωσιακή θέα προς το Λιβυκό Πέλαγος, το νησάκι της Χρυσής και την κοιλάδα του Μύρτου. 

ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 5,5 (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: -2- υψομετρική διαφορά 700μ.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:00. Προσοχή στην αλλαγή της ώρας: ισχύει η θερινή ώρα με τα ρολόγια να ρυθμίζονται μία ώρα μπροστά. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα. Κόστος μεταφοράς για όσους δεν χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητα τους 5 €, στον οδηγό του αυτοκινήτου που θα επιβιβαστούν.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Ανδρέας, τηλ. 6948040401 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου (pezopories.blogspot.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου