Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πεζοπορία στον ΚΡΟΥΣΤΑ


Την Κυριακή 13  Μαρτίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου, διοργανώνει εύκολη, κυκλική πεζοπορία, διάρκειας 3,5 ωρών (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις) στην περιοχή του ΚΡΟΥΣΤΑ.
Η διαδρομή μας ξεκινά μερικά χιλιόμετρα νότια του χωριού, από την περιοχή ‘Δεξαμενή’. Συνεχίζουμε από παλιό μονοπάτι μέσα από το δάσος, με τα πανύψηλα πεύκα, πρίνους και βελανιδιές και με τα βράχια καλυμμένα από βρύα και λειχήνες. Ανηφορίζουμε ανάμεσα από τις καταπράσινες πεζούλες με τις σκόρπιες στάνες προς το ρέμα, με τους πολλούς μικρούς αλλά εντυπωσιακούς καταρράκτες. Ακολουθούμε πορεία παράλληλα με το ρέμα και με τον κελαριστό ήχο του νερού να συνοδεύει τα βήματα μας, ανεβαίνουμε μέχρι το μικρό γραφικό εκκλησάκι στο ύψωμα, που μοιράζονται τα χωριά Κρούστας, Κριτσά και Μάλλες. Αφού ξεκουραστούμε στον περίβολο της μικρής εκκλησίας και απολαύσουμε την ξεχωριστή ομορφιά της ανοιξιάτικης φύσης, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Αυτή τη φορά δεν ακολουθούμε τη συνηθισμένη διαδρομή, αλλά δοκιμάζουμε νέα πορεία από χωματόδρομο. Απολαμβάνουμε την ανεμπόδιστη θέα στον κόλπο του Μεραμπέλλου και στον καταπράσινο κάμπο και καταλήγουμε στη ‘Δεξαμενή’, στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 9:00. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η προβλεπόμενη στο 6μηνο πρόγραμμα του Συλλόγου πεζοπορία στη Σύμη μετατίθεται για άλλη ημερομηνία, μετά από επιθυμία πολλών μελών. Η αλλαγή γίνεται γιατί αρκετοί δυσκολεύονται να συμμετέχουν, λόγω του εορταστικού τριήμερου της Καθαράς Δευτέρας.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, φωτογραφίες, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου (pezopories.blogspot.gr) και στο facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου