Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Το δούλεμα πάει σύννεφο...

Πέρυσι στις 14/3/16 είχε έρθει στον Άγιο Νικόλαο ο αν. υπουργός Υγείας Ανδρ. Ξανθός και είχε προεδρεύσει σε σύσκεψη για τα προβλήματα των Νοσοκομείων του ν. Λασιθίου που είχε γίνει στο κτήριο της αντιπεριφέρειας Λασιθίου.

Ένα χρόνο μετά, και ενώ η κατάσταση στα Νοσοκομεία χειροτερεύει συνεχώς, έρχεται ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Γιαννουλάτος για προεδρεύσει σε σύσκεψη για τα Νοσοκομεία του ν. λασιθίου που θα γίνει το Σάββατο το πρωί στο Νοσοκομείο Νεάπολης.

Είναι φανερό ότι η σύσκεψη γίνεται για να γίνει, για να ανακυκλωθούν πάλι οι ίδιες ομιλίες για τα προβλήματα των Νοσοκομείων και να φύγουν όλοι ευχαριστημένοι ότι τα είπαν...

Επί της ουσίας δεν υπάρχει καμιά εισήγηση, καμιά κυβερνητική πρόταση, ούτε κάτι τέτοιο έχει κοινοποιηθεί στην πρόσκληση προς τους συμμετέχοντες.
Δηλαδή, το δούλεμα πάει σύννεφο!
Μιλάμε για εμπαιγμό και κοροιδία των κατοίκων του νομού μας για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η δημόσια υγεία.

Έχουν αφήσει το Νοσοκομείο Νεάπολης 8 μήνες χωρίς διοικητή, τα υπόλοιπα Νοσοκομεία  3 μήνες χωρίς διοικητές, δεν έχουν κάνει ούτε μία πρόσληψη μόνιμου εργαζόμενου (παρά τις υποσχέσεις του Ξανθού πέρυσι), δεν έχουν πάρει θέση καθόλου για το θέμα της πορείας της διασύνδεσης των Νοσοκομείων του νομού (ενώ στο Ηράκλειο διαχωρίζουν ΠΑΓΝΗ - Βενιζέλειο), δεν έχουν επιστρέψει ούτε ένα υπάλληλο από τα Νοσοκομεία του νομού από όσους έχουν μετακινηθεί στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου και αλλού (παρά την περσινή υπόσχεση του Ηγουμενίδη στην αντιπεριφέρεια), οι παθολογικές κλινικές του νομού ανοιγοκλείνουν συνεχώς, και παρόλαυτα καλούν σε σύσκεψη χωρίς καμιά συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα των Νοσοκομείων του νομού μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου